Opinii

Măsura micimii politice și a ticăloșeniei omenești

Domnule Șeful Senatului României, prin remarca potrivit căreia românii din diaspora sunt “capabili să își vândă votul pentru un mic și o bere” vă constituiți într-o rușine națională absolută, mai ales rostită din gura unuia care prin forța împrejurărilor și a compromisului perpetuu a ajuns în poziția de “al doilea om în stat”!

sursa foto stareapresei.ro sursa foto stareapresei.ro

N-am uitat că ați prăbușit economia în cea mai neagră criză din estul Europei, prin politica deșănțată de cheltuire a banului public. N-am uitat că ați fost primul exemplu public de corupție la vârf, prin vestitul bilețel roz, apărându-l pe Patriciu și afacerile sale gigantice cu statul, continuate și decontate recent de prietenul dvs. din fruntea Guvernului! N-am uitat nici că ați fost parte din monstruosul asalt la statul de drept din vara lui 2012! Nu uităm nici că l-ați salvat pe Șova de la ancheta penală, măsluind abil numărătoarea și procentele votului din Senat! Toate acestea vă sunt măsura micimii politice și ticăloșeniei omenești.

Dar remarca pe care ați făcut-o la adresa diasporei, oameni care sătui de mizeria și sărăcia din România și-au luat inima în dinți și viața într-o valiză și s-au dus unde au văzut cu ochii, la muncă, majoritatea covârșitoare dintre ei, este de o abjecție incomensurabilă! Politic vorbind, înțeleg că oful nu v-ar fi pericolul respectiv, ci acela că nu mai pot fi cumpărați local cu șoșoni, găleți, ulei și zahăr, așa cum a făcut-o clasa politică 25 de ani cu vânzătorii de voturi adăstători în țară pe ajutoare sociale.


Psihanalitic vorbind, înțeleg altceva: vă fuge pământul de sub picioare. Regulile manipulării se schimbă din mers, pârghiile minciunii sistemice devin tot mai slabe de când oamenii pot vorbi și se pot mobiliza în mediul virtual. Înțeleg, vă e teamă.

Continuarea o puteţi citi aici.

abonare newsletter