Politică

Patru candidaţi la fotoliul lăsat liber de pușcăriașul Pop

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/30/colegiul 8.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Colegiul 8 (Camera Deputaților) cuprinde municipiul Turda şi comunele Aiton, Cojocna, Ploscoş, Sănduleşti și are 55.714 alegători.</strong></p>

După condamnarea titularului acestui colegiu, Virgil Pop, pentru trafic de influenţă, Colegiul 8 a rămas fără reprezentant în Camera Deputaţilor. Pop va sta după gratii cinci ani.

Acum, cei patru candidaţi Mircea Irimie (foto stânga jos) (PDL), Balogh Andras (foto stânga sus) (UDMR), Vasile Grumaz (foto dreapta jos) (USL) şi Lucian Nemeş (foto dreapta sus) (PPDD) susţin, la unison, că oricine va fi mai bun decât Virgil Pop.

Mircea Irimie: „Va fi o luptă dură“

Candidatul ARD la parlamentarele din 9 decembrie este consilier local la Turda. Mircea Irimie se aşteaptă la o luptă dură pe acest colegiu. „Cred că va fi o luptă dură, cred că va fi o adevărată bătălie, în această campanie electorală. Am experienţa campaniilor electorale, am susţinut alte candidaturi. Nu mă tem de absolut niciun candidat, din cei patru. Am experienţă în administraţie şi cunosc problemele oamenilor de aici, cred că asta este cel mai important“, a spus Irimie pentru Monitorul de Cluj.

Grumaz: „În primul rând sunt medic“

Candidatul USL, Vasile Grumaz este medic şi se adresează electorilor din această perspectivă. „În primul rând sunt medic, din această perspectivă mă voi adresa celorlalţi. Ceea ce mă interesează este ce va urma, nu ce a fost până acum în politică. Sunt medic şi văd că toate problemele cotidiene îi afectează pe oameni, pe pacienţii mei. Cred că va fi o campanie electorală decentă. În ceea ce mă priveşte, voi avea o campanie pozitivă şi sper să se facă 50 plus unu, la acest scrutin“, a spus Grumaz.

Nemeş: „Virgil Pop nu a făcut nimic“

Surpriza în lupta pentru acest colegiu este Lucian Nemeş, viceprimarul Turzii şi totodată preşedintele PPDD Cluj, care şi-a amânat anunţarea candidaturii până în ultimul moment, după cum el însuşi recunoaşte.
„În primul rând ne dorim ca prin această candidatură să creştem rezultatele acestui partid. În ceea ce îi priveşte pe contracandidaţii mei, sunt oameni respectabili toţi. Dar fie ca cel mai bun să câştige. Sunt sută la sută din Turda şi imi doresc să avem şi noi la Camera Deputaţilor reprezentant pentru că Virgil Pop nu a făct nimic pentru turdeni. Faptul că nu am avut reprezentant în Parlament a însemnat foarte mult pentru noi. Îmi doresc să fac mai mult pentru ceilalţi decât pentru mine“, a spus Nemeş pentru Monitorul de Cluj.

Balogh Andras: „UDMR se va bate cu PPDD“

Candidatul UDMR, Balogh Andras este manager de proiect şi totodată este vicepreşedinte al UDMR Turda. El consideră că „bătălia“ se va da, în primul rând între ARD şi USL. „ARD şi USL se vor bate pentru locurile 1 şi 2, iar PPDD şi UDMR pentru 3 şi 4, cel puţin aşa văd eu lucrurile. În ceea ce îi priveşte pe contracandidaţii mei, Irimie e singurul care a avut o poziţie publică. Iar Nemeş are popularitate aici, în Turda pentru că este viceprimar. Cât despre campanie, sper să nu fie una cu atacuri la persoană“, a spus Balogh Andras.  

 

abonare newsletter