Politică

Trei politicieni cu experienţă se vor bate pentru Colegiul 7 deputaţi

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/31/colegiul 7.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Colegiul 7, Camera Deputaţilor este, în prezent vacant. Acesta cuprinde municipiul Câmpia Turzii şi comunele Bonţida, Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Ceanu Mare, Frata, Jucu, Mociu, Palatca, Sic, Suatu, Tritenii de Jos, Viişoara. Acest colegiu are 61.232 de alegători. </strong></p>

Pentru câştigarea acestui colegiu se vor bate trei candidaţi cu experienţă în politică şi admnistraţie. Rareş Rusu (PDL) (foto dreapta) , Ivan Ilarie (PSD) (foto stânga) şi Hegedus Csilla (UDMR) (foto centru) îşi doresc să îi reprezinte pe locuitorii acestei zone în Parlamentul României. Postul de deputat în Colegiul 7 a fost ocupat de Vasile Soporan. Acesta a fost ales în 2004 şi 2008 pe listele PSD, dar a demisionat din acest partid în noiembrie 2009, devenind parlamentar independent, după care s-a înscris în UNPR. La începutul lunii martie postul a devenit vacant după ce Vasile Soporan a demisionat din motive personale.

Rareş Rusu: „Vreau să aplic cunoştinţele acumulate în administraţie“

Democrat liberalul Rareş Rusu nu a mai candidat la parlamentare, dar consideră că experienţa în administraţia locală, mai exact în funcţia de consilier judeţean îl recomandă pentru a reprezenta interesele celor din acest colegiu în legislativ. Rareş Rusu este manager la Transelectrica şi consilier judeţean PDL. „Mă interesează fiecare cetăţean din acest colegiu, şi problemele cu care se confruntă ei. Situaţia Mechel este cea mai importantă problemă, din punctul meu de vedere şi problema pe sate cu irigaţiile, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în această vară. Nu mi-e teamă de niciunul dintre contracandidaţii mei. Eu m-am născut în acest colegiu, cunosc acest colegiu şi problemele celor de acolo. Vreau să aplic toate cunoştinţele acumulate în administraţie. Iar în ce priveşte campania electorală, îmi doresc să fie o bătălie a ideilor, nu îmi doresc să fie o bătălie între persoane. Pentru că, în vâltoarea politicii româneşti de azi, trebuie totuşi să jucăm după nişte reguli şi principii corecte“, a declarat Rusu pentru Monitorul de Cluj.

Colegiul 7 şi Colegiul 10, priorităţile UDMR


UDMR trimite în lupta pentru parlamentare un candidat care deţine şi o funcţie de conducere în cadrul Uniunii, aceea de secretar general adjunct al UDMR. Hegedus Csilla este şi directorul executiv al Fundaţiei „Transilvania Trust“ care se ocupă de lucrările de restaurare ale Castelului Banffy de la Bonţida. Ea a fost totodată, consilier al fostului ministru al Culturii, Kelemen Hunor. Acest colegiu poate fi câştigat de UDMR-susţine ea, pentru că USL şi PDL nu şi-au trimis aici, în luptă, „reprezentanţii de frunte“. „Am lucrat 12 ani în această regiune, a judeţului. Am coordonat restaurarea la castelul Bunffy din Bonţida  Cred că văd cel mai bine valoarea acestei zone, cât şi necesităţile acestei zone. Locuiesc în Cluj-Napoca, dar lucrez în acest colegiu. Contracandidaţii mei sunt oameni cu experienţă, în politică, în administraţie şi îi respect. Cred că şi acest colegiu şi Colegiul 10, unde candidează domnul Mate Andras, au şanse mari să fie câştigate de UDMR. Şi sondajele arată acest lucru. Nici PDL nici USL nu şi-au pus oameni de frunte, drept candidaţi în acest colegiu. Pe de altă parte, aici este un procent 15, 16 % de etnie maghiară. În campania electorală mă voi adresa şi românilor şi maghiarilor, binenţeles şi îmi doresc ca aceasta să fie civilizată“, a spus Hegedus Csilla pentru Monitorul de Cluj.

Ivan Ilarie: „Nimeni nu cunoaşte mai bine ca mine această zonă“

Social democraţii îl aruncă în luptă, pentru a doua oară, pe consilierul judeţean Ivan Ilarie. El a mai candidat şi în 2008, pentru un mandat la Camera Deputaţilor, însă pe Colegiul 5. Ca şi contracandidatul său, Rareş Rusu, consideră că prioritatea pentru acest colegiu este rezolvarea problemei privind Mechel Câmpia Turzii. Ceea ce îl recomandă pentru a candida este, potrivit lui însuşi, experienţa acumulată în cadrul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DGADR), unde a fost director general. În prezent este consilier judeţean PSD, dar şi cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. „Nimeni nu cred că cunoaşte mai bine ca mine zona rurală de acolo, mai ales. Experienţa acumulată cred că mă recomandă. Cunosc problemele oamenilor de acolo, am fost în casele lor şi ştiu ce se întâmplă în acea zonă, mai ales în comune. Mă va susţine USL, şi de asemenea, voi avea o colaborare bună cu Avram Gal, preşedintele PC de acolo. Îmi voi deschide un cabinet parlamentar acolo, dacă voi câştiga acest colegiu“, a declarat Ilarie pentru Monitorul de Cluj.

 

abonare newsletter