Politică

Tribunalul Bucureşti judecă luni propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu

<p><strong>Tribunalul Bucureşti urmează să judece asstăzi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a fostului deputat PDL Alin Trăşculescu, într-un dosar în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.</strong>

Cererea DNA a ajuns pe 22 noiembrie la Tribunalul Bucureşti iar judecătorul căruia i s-a repartizat acest dosar a decis că Trăşculescu trebuie citat la domiciliul său din Vrancea, astfel încât se impune amânarea pentru luni a judecării cauzei.

DNA a extins cercetările în cazul lui Trăşculescu pentru o nouă infracţiune, cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Trăşculescu pentru infracţiunile de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Pe 20 noiembrie Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Trăşculescu, în urma demisiei sale şi că a fost înlăturat impedimentul procedural care nu le permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului.

În noile împrejurări create prin demisia lui Trăşculescu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive a revenit Tribunalului Bucureşti.

Alin Trăşculescu a fost reţinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, însă a părăsit pe 12 noiembrie arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a expirat.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care a fost arestat preventiv pentru 29 zile în urma deciziei ÎCCJ.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Alin Trăşculescu sumele solicitate.

Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător. Din banii pretinşi, inculpatul Trăşculescu a primit, prin intermediul lui Calotă, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 lei”, susţin procurorii DNA

Ultimele Stiri
abonare newsletter