Politică

ADR şi USL, cele mai amendate partide pentru afişaj ilegal

<p><strong>În topul partidelor care au lipit cele mai multe afişe ilegale conduc detaşat alianţele ARD şi USL cu 900 de afişe. „Anul acesta a fost depăşită orice limită de bun simţ în ceea ce priveşte afişele ilegale. Fruntaşi sunt alianţele ARD şi USL cu 900 de afişe ilegale lipite. Aici m-am orientat să dau amenda maximă de 2.000 lei”, a declarat primarul Emil Boc.</strong>

În clasament, urmează PPDD şi candidatul independent Liviu Alexa cu câte 400 de afişe ilegale, fiind amendaţi fiecare cu 1.500 lei. PPMT au avut aproximativ 100 de afişe, fiind sancţionaţi cu 1.000 lei.

Cei mai corecţi în ceea ce priveşte afişajul electoral au fost UDMR şi PRM care nu au fost prinşi cu nici măcar un afiş ilegal.


Emil Boc a subliniat că a sesizat Biroul Electoral Central (BEC) pentru înlăturarea afişelor deoarece Primăria nu are dreptul legal de a desfiinţa afişele ilegale, ci doar de a aplica amenzi. „Numai BEC poate cere desființarea afișajului ilegal din oraș. Așteptăm o decizie pentru a putea trece la înlăturarea afișajului, dar nu am primit niciun răspuns”, a declarat Boc.

Vă reamintim că Primăria Cluj-Napoca a aplicat amenzi în valoare de 8.000 lei partidelor politice din cauză că au lipit afişe în locuri nepermise.



Citeşte şi


 

Final de campanie cu amenzi pentru aproape toate partidele politice


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter