Politică

600.000 de clujeni, aşteptaţi duminică la urne

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/07/04 alegeri parlamentare republica moldova vot rp 13.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt aşteptaţi la urne 597.880 de clujeni înscrişi pe listele electorale, în 652 de secţii de votare.</strong>

În judeţul Cluj există patru colegii pentru Senat şi 10 pentru Camera deputaţilor.

În privinţa Senatului, numărul alegătorilor înscrişi pe liste în cele patru colegii variază între 132.345 şi 171.477. În cele 10 colegii pentru deputaţi, cei mai puţini alegători înscrişi pe liste sunt în colegiul nr. 9, şi anume 45.796, iar cei mai mulţi sunt în colegiul nr. 4, respectiv 69.868 de persoane.

Potrivit BEJ Cluj, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie şi-au depus dosarele cu candidaţi şapte partide şi un candidat independent.

Cinci partide şi-au depus dosare de candidaţi pentru toate cele 14 colegii uninominale: Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Alianţa România Dreaptă (ARD), Uniunea Social Liberală (USL), Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PPDD) şi Partidul România Mare (PRM).

De asemenea, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi-a depus candidaturi pentru şapte colegii de la Camera Deputaţilor din cele zece şi pentru toate cele patru de la Senat, în timp ce Partidul Ecologist Român (PER) şi-a depus o singură candidatură, în colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaţilor.

Alături de cele şapte partide care au candidaţi, mai există o candidatură a independentului Liviu Doru Alexa, jurnalist, care candidează în colegiul nr. 1 pentru Camera Deputaţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter