Politică

Emil Boc: „Vom fi în Guiness Book în privinţa numărului mare de miniştri”

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/19/05-boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc are doar cuvinte ironice despre structura noului Guvern şi este de părere că vom intra în Guiness Book datorită numărului mare de miniştri.</strong></p>

Boc este „convins că va fi un Guvern care va respecta performanţa României în Uniunea Europeană şi că va fi un Guvern care va avea un număr de membri aşa cum au ţările din Uniunea Europeană, adică redus, care să răspundă perioadei de criză, un Guvern decent, de bun simţ ca număr şi ca structură şi care să refelecte situaţia României în Uniunea Europeană aşa cum ne aflăm ca atare”.

Fostul prim-ministru a spus că în Uniunea Europeană, un Guvern este format din 14-17 ministere, aceasta fiind regula de bază.


Întrebat dacă organismele europene, FMI şi Banca Mondială vor fi încântate de structura noului Guvern, fostul premier a avut un răspuns ironic. „Sigur de sărbători se vor gândi la România ce Guvern minunat au pregătit, la fiecare locuitor un ministru. Vom fi în Guiness Book în privinţa numărului mare de miniştri. Dacă avem un număr mare de parlamentari, de ce nu am avea şi un număr mare de ministere?”, a spus Boc.

Ne permitem un număr de ministere mai mare decât nemţii

Emil Boc a fost ironic şi când a comparat România cu ţările fruntaşe din Uniunea Europeană şi astfel ţara noastră îşi permite un număr mai mare de ministere decât Germania. „Noi fiind o țară mai performantă în UE și având rezultate mult mai bune și creștere economică și poziționându-ne în rândul țărilor fruntașe, evident că ne permitem un număr mai mare de ministere decât nemții sau alții din Uniunea Europeană”, a spus fostul premier.


Actualul Guvern are în componenţă 26 de ministere. Printre acestea se numără şi câteva ministere noi, precum Ministerul Românilor de Pretutindeni şi Ministerul Proiectelor de Infrastructură, denumit iniţial Ministerul Marilor Proiecte.

Numărul total al parlamentarilor este de 588, mai mulţi cu peste 100 decât în legislativul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter