Politică

32 locuri de parcare noi pe Calea Dorobanţilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/19/parcarepiatauniriimasinirp07.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii locali vor dezbate în şedinţa de joi un proiect de hotărâre prin care clujenii de pe Calea Dorobanţilor vor primi 32 de locuri noi de parcare.

Iniţial, pe Calea Dorobanţilor nr. 132 – 134 trebuiau create 40 de locuri de parcare noi, însă din cauza unor probleme juridice privind terenul, numărul acestora s-a redus cu 8. Potrivit proiectului de hotărâre, cele 32 de locuri vor fi distribuite foştilor beneficiari ale garajelor situate pe Calea Dorobanţilor nr. 90 – 96.


„Având în vedere numeroasele sesizări şi solicitări de informaţii primite de serviciul nostru de la foştii titulari de contracte de închiriere a terenului ocupat cu garaj de pe str. Dorobanţilor nr. 90-96, precum şi faptul că ne aflăm în imposibilitatea repartizării locurilor de parcare, prin prezenta vă rugăm să ne comunicaţi motivele pentru care amplasamentul cu cele 40 de locuri de parcare nu a fost predat pe bază de protocol până la această dată, aşa cum s-a stabilit la comisia de recepţie a lucrărilor, deşi a trecut jumătate de an, pentru a putea oferi, la rândul nostru, explicaţii pertinente petenţilor”, se arat într-o notă internă trimisă de Serviciul de Administrare a Parcărilor către Direcţia Patrimoniul Municipiului.

32 locuri de parcare pe 400 mp

Consilierii vor vota proiectul prin care se aprobă includerea în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a terenului în suprafaţă de 400 mp, situat pe strada Calea Dorobanţilor nr. 132 – 134, aferent unui număr de 32 de locuri de parcare, în suprafaţă de 12.50 mp fiecare.


Cele 32 de locuri de parcare vor fi preluate de la Transilvania Construcţii şi Gimarom Imobiliare S.A. care, după construirea unui imobil de locuinţe şi birouri pe Calea Dorobanţilor aveau obligaţia să amenajeze platforme de parcare dalate, cu spaţiu verde intercalat, cu 67 de locuri, din care minim 40 de locuri vor fi cedate Consiliului Local pentru asigurarea parcării necesare locatarilor din bloc.

Cele 40 de locuri de parcare urmau să fie amenajate pe terenuri adiacente celui pe care a fost ridicat proiectul imobiliar. Potrivit proiectului de hotărâre, „din motive obiective, respectiv faptul că amplasamentul proiectat pentru amenajarea a 8 dintre locurile de parcare face obiectul unei proceduri administrative în cadrul legilor reparatorii, S.C. Transilvania Construcţii S.A. a predat un număr de 32 de locuri de parcare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter