Politică

VEZI cine va construi Buftea de Cluj şi cât va costa acest proiect

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/27/emil boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Centrul de Industrii Creative şi IT din Lomb, cunoscut şi numele de Buftea de Cluj va fi construit de asocierea Valve Internaţional cu RDV Construct White Star International şi Team Net Engineering care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 42 milioane lei.

Primarul Emil Boc a anunţat astăzi semnarea raportului procedurii cu privire la finalizarea licitaţiei pentru construcţia Centrului de Industrii Creative şi IT din Lomb. „Adjudecarea licitaţiei s-a făcut în urma unui lung proces de evaluare de către comisie şi astăzi sunt în măsură să vă precizez faptul că în urma licitaţiei, firma câştigătoare a fost declarată, la preţul cel mai scăzut, Valve Internaţional cu RDV Construct White Star International şi Team Net Engineering”, a declarat Boc.


Preţul iniţial de licitaţie a fost estimat la 52 milioane lei, dar licitaţia a fost adjudecată la 42 milioane lei. „Iată când se fac licitaţii transparente, corecte, economiile vin la fiecare contract”, a precizat primarul.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.


16 firme au fost interesate de Buftea de Cluj

Au participat la licitaţie 16 firme. Cele care s-au clasat pe locurile următoare după câştigător sunt Tehnodomus cu 43 milioane lei, General Construct cu Modem Bau cu 45 milioane lei, Construdava cu Napoca cu 46 milioane lei.

Firma care va realiza Centru de Industrii Creative şi IT din Lomb este din Bucureşti şi are printre lucrările executate şi un incubator de afaceri la Craiova în valoare de 6 milioane lei plus alte lucrări în mediul privat.


„Construcţia Centrului de Industrii Creative şi IT din Lomb va dinamiza mediul de afaceri clujean şi va răspunde nevoii de dezvoltare înclusiv în domeniul cinematografiei pentru că oraşul nostru este un important centru cinematografic nu numai prin festivalul TIFF sau Comedy Festival şi de acum înainte şi prin posibilitatea de producţie cinematografică”, a explicat Emil Boc.

Potrivit primarului, în Lomb vor fi spaţii pentru producţie de film şi „dacă lucrurile merg bine, pe viitor, pe dealurile Lombului ne putem gândi şi la un Hollywod de Cluj sau Buftea de Cluj ca să fim mai români”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter