Politică

Alegeri interne la PDL Cluj-Napoca: Fără emoții, dar cu probleme de imagine!

Fostul primar interimar Radu Moisin și actual viceprimar Gheorghe Șurubaru candidează pentru funcții de conducere în organizația municipală a PDL Cluj. Ambii au însă „tinichele” de coadă.

Fostul primar interimar Radu Moisin și actual viceprimar Gheorghe Șurubaru candidează pentru funcții de conducere în organizația municipală a PDL Cluj. Ambii au însă „tinichele” de coadă.

Consilierul local Radu Moisin este singurul candidat pentru șefia organizației municipale a PDL și ar putea fi secondat de doi vicepreședinți, consilierul local Adrian Popa și deputatul Adrian Gurzău, în vreme ce pentru funcția de secretar general ar urma să candideze actualul viceprimar Gheorghe Șurubaru.


Unii membri ai PDL Cluj ar vrea să se amâne alegerile, pentru că Gheorghe Șurubaru are o problemă de imagine. El a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că, după ce a fost ales viceprimar, a rămas administrator al unei firme pe care o are cu soția. Șurubaru a atacat decizia la Curtea de Apel Cluj, dar a pierdut în prima instanță, iar acum e în recurs.

Și fostul primar interimar, actual consilier local, Radu Moisin are o mare problemă după ce DNA a deschis un dosar "în rem" pentru achiziția tramvaielor mov. Moisin a făcut parte din comisia de licitaţie a Primăriei care a cumpărat tramvaiele de la firma poloneză PESA, iar concurentul, firma Astra din Arad, a contestat atribuirea contractului. Astra a pierdut în civil, dar a făcut un denunț penal, iar în prezent, procurorii DNA fac cercetări „în rem”, adică nu împotriva unui făptuitor anume, ci doar în verificarea faptelor, urmând să identifice sau nu un făptuitor.


Moisin nu are nici un fel de calitate în acest dosar, pentru că procurorii nu au formulat nici un fel de acuzare împotriva nimănui, dar situaţia este tensionată.

Viitoarea conducere, un compromis cu Tișe

Surse din PDL sunt de părere că viitoarea componență a Biroului Permanent Local este rezultatul unui compromis între taberele din organizația locală a PDL.


Radu Moisin a reușit să obțină acordul șefilor organizației județene pentru promovarea unei echipe de la organizația de tineret a PDL.

Și Tișe a reușit să își impună apropiați în viitoarea conducere,printre care şi Radu Rațiu, directorul Cluj Arena.


Marea împăcare dintre Tise şi Moisin "pentru binele PDL"

Surse din PDL susțin că un rol important în "împăcarea" celor două tabere l-a avut primarul Emil Boc. Deși nu ocupă nicio funcție de conducere în partid, Boc are un cuvânt greu de spus şi, potrivit surselor consultate de Monitorul de Cluj, le-ar fi cerut membrilor celor două "tabere" să pună punct unui conflict care durează de mai mulți ani şi care a tensionat serios organizația clujeană a PDL.

"Capii" celor două grupări, Alin Tise şi Radu Moisin nu s-au înghițit niciodată, conflictul dintre ei punându-şi amprenta şi asupra colaborării dintre instituțiile conduse de ei, Consiliul Județean, respectiv Primăria Cluj-Napoca.

abonare newsletter