Politică

Cristian Preda: Mă înscriu în PMP și voi candida la europarlamentare pe listele sale

Europarlamentarul Cristian Preda a anunțat, joi seară, la B1Tv, că se înscrie la Partidul Mișcarea Populară, având ca principal obiectiv afilierea PMP la Partidul Popular European prin obținerea unui scor cât mai bun la alegerile pentru Parlamentul European.

Europarlamentarul Cristian Preda Europarlamentarul Cristian Preda

"Mă înscriu în Partidul Mișcarea Populară. (....)Am numeroase conexiuni în Partidul Popular European și voi încerca, acesta este primul obiectiv, să contribui la primul obiectiv al PMP, acela de a fi integrat în PPE. Și această integrare este condiționată de un lucru foarte simplu, ușor de bănuit. Mișcarea Populară va intra în Partidul Popular European dacă va trimite deputați în Parlamentul European. E simplu, pentru că nu te acceptă pe ochi frumoși", a declarat Cristian Preda întrebat la B1 Tv dacă se înscrie în PMP.

El a adăugat că, în această clipă, în cadrul PPE, există PNȚCD, PDL și UDMR, partide care au blocat accesul la PPE și al "Forței Civice și al partidului lui Tokes și accesul Mișcării Populare spunând: noi așteptăm alegeri".


"De asta proba alegerilor este decisivă, motiv pentru care mă voi angaja în alegerile europarlamentare și sper să am o contribuție importantă la afilierea PMP la PPE", a spus Preda.

Europarlamentarul a precizat că va participa vineri la reuniunea PMP de la Sighișoara la care va participa și Elena Udrea care joi a demisionat din PDL și s-a înscris în partidul condus de Eugen Tomac. "Sper să mai vină oameni de foarte bună calitate din PDL. Eu însumi am spus-o de multe ori. Nu am avut o problemă cu baza PDL, ci cu această nouă conducere care a vrut de la bun început să spargă unitatea dreptei", a mai declarat Cristian Preda, citat de Agerpres.


 

abonare newsletter