Politică

Azi în Parlament - Gurzău: „Ponta încalcă Legea fundamentală!“

Deputatul clujean Adrian Gurzău consideră că premierul Victor Ponta încalcă Constituția pe care a jurat să o apere la investirea în funcție.

„Victor Ponta decretează azi că trebuie să te “înregistrezi” ca să votezi. Mâine vine și spune că au drept de vot numai membri PSD! Tendințele dictatoriale ale acestui impostor sunt tot mai evidente și românii vor trebui să ia atitudine. Violarea cu bună știință a legilor României trebuie să înceteze!

limitarea exercitiului votului printr-o procedura administrativa numita “inregistrare” echivaleaza cu privarea cetateanului de dreptul de vot!


În Constituție scrie clar cine are și cine nu are drept de vot: "Art. 36: 1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale." Nicăieri nu scrie că cei fără “înregistrare” nu au drept de vot. În plus, citim în aceeași Constituție pe care Victor Ponta și miniștri săi au jurat să o respecte și aplice la investirea în funcții: "Art. 115: 6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică."

Asistăm la un nou abuz al acestui regim cu tendințe dictatoriale: cetățeanul român care se duce cu buletinul la Ambasadă în ziua votului (că poate este doar de câteva zile în străinătate, în concediu, sau cu afaceri), nu mai are dreptul să voteze conform Constituției, că nu este “înregistrat” conform poftelor lui Victor Ponta. I-a anulat Mitomanul, prin Ordonanță de Urgență, un drept constituțional!“. 

abonare newsletter