Politică

Teodor Baconschi (PMP): Regretăm demisia lui Adrian Papahagi

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Teodor Baconschi a declarat că regretă retragerea lui Adrian Papahagi din viața politică, adăugând că membrii PMP sunt conștienți de valoarea sa intelectuală și morală.

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Teodor Baconschi Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Teodor Baconschi

"Regretăm acest lucru (n.r. — demisia lui Adrian Papahagi). Suntem cu toții conștienți de valoarea intelectuală și morală a domnului Papahagi. Respectăm și munca făcută alături de noi până acum. Ne bucurăm că, luând această decizie, a precizat că rămâne în Fundația Mișcarea Populară și că va sprijini deopotrivă proiectul și linia președintelui Traian Băsescu. Asta ne garantează cel puțin că pe planul aportului doctrinar și al ideilor politice domnul Papahagi rămâne un coleg de-al nostru și suntem convinși că idealul care ne-a pus în mișcare se va menține și va atrage în continuare oameni de bună calitate, asemenea domnului Papahagi", a spus Baconschi după ședința de luni a Colegiului Național al PMP, potrivit Agerpres.

Vicepreședintele PMP Adrian Papahagi a anunțat că se retrage din viața politică, dar a precizat că rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj.


''Din rațiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viața politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred și pentru asanarea spațiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin și încredere Partidului Mișcarea Populară, al cărui fondator sunt, și președintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator și susținător, atunci când mi-o vor cere, așa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea și energia familiei și universității și voi refuza orice apariție publică'', precizează Papahagi într-o postare pe Facebook.

El subliniază că nu se ''dezice'' de proiectul inițial și că va rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj, alături de Emil Boc și alți colegi.


 

abonare newsletter