Politică

Predoiu, rocadă cu MRU la prezidențiale?

Analiştii politici clujeni consideră că PDL nu a mizat niciodată serios pe varianta Cătălin Predoiu prezidenţiabil.

Între Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu s-ar fi ajuns la o înțelegere pentru o rocadă la alegerile prezidențiale. Potrivit stiripesurse.ro, conform acestei înţelegeri, Predoiu ar urma să se retragă, iar prezidențiabilul ar deveni MRU, în tandem cu Predoiu ca premier. 

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat însă că „nu se pune problema“ unui tandem între el şi Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, precizând că „orice speculaţie pe marginea acestui gest normal rămâne doar o speculaţie“. O reacţie a venit şi din partea lui vasile Blaga, liderul PDL. El a declarat că această informație este „o șopârlă de campanie electorală“ și că reafirmă sprijinul PDL pentru candidatura lui Cătălin Predoiu la prezidențiale.


MRU a făcut, la Cluj, apel la logică

Pe de altă parte, însuşi Mihai Răzvan Ungureanu recunoştea acum două săptămâni la Cluj, că este în capul listei pentru alegerile europarlamentare doar pentru a „trage lista“ şi că el de fapt, se pregăteşte pentru prezidenţiale. MRU a subliniat totodată importanţa unificării dreptei pentru prezidenţiale.

 „Unificarea dreptei se poate face oricând atâta timp cât există logică, bun simţ în primul rând, toate partidele de dreapta pot să intre într-o asemenea logică, dacă se înţelege care sunt necesităţile momentului. Deocamdată nu a înţeles nimeni de ce a trebuit o listă unică la europarlamentare, să vedem dacă vor înţelege pentru prezidenţiale, pentru că eu am vorbit tot timpul din 2012 încoace. Să vedem dacă vor înţelege de ce e nevoie de un candidat unic la prezidenţiale“, a mai spus el.  


PDL nu a mizat niciodată serios pe varianta Predoiu

În opinia unor analişti politici de la Cluj, varianta acestei rocade este plauzibilă în sensul strategiei dreptei. Predoiu prezidenţiabil a fost doar o soluţie temporară pentru PDL, mai subliniază ei. „Mihai Răzvan Ungureanu prezidenţiabil, cu Predoiu premier este o variantă plauzibilă din punctul de vedere al strategiei. Cătălin Predoiu părea de la început doar o soluţie temporară şi urma să fie înlocuit ulterior. Predoiu a fost un ministru al Justiţiei bun, dar nu are calităţi pentru a fi preşedinte. Nu cred că PDL a mizat vreodată serios pe această variantă. Cred că duşul rece de la alegerile europarlamentare va arăta liderilor partidelor de dreapta cât de rărite sunt rândurile“, a comentat Sergiu Mişcoiu. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter