Politică

Boc: Unii nu au bani de faşă în spital, iar alţii îşi pun silicoane pe bani publici

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul Ponta mai are multe lucruri nerezolvate, inclusiv Legea Sănătăţii.

În contextul scandalului legat de medicii care au făcut operaţii estetice pe bani publici, fostul premier Emil Boc a criticat actualul guvern despre care spune că nu are voinţa necesară pentru a face o nouă Lege a Sănătăţii. Astfel s-ar evita situaţii în care unii nu au bani pentru faşe în spital, iar alţii îşi fac operaţii estetice pe bani publici. “Cred că „afacerea silicoane” a demostrat încă o dată cât de utilă şi necesară este o nouă reformă a sănătăţii în România. Când am avut în vedere promovarea acestei legi împreună cu preşedintele României am avut în vedere inclusiv asemenea situaţii când unii n-au bani de faşă în spital şi merg pacienţii cu bani de faşă, iar alţii pe bani publici pot să îşi pună chiar silicoane. Însă este nevoie de voinţă politică pe care acest guvern o demonstrează încă o dată că nu o are. Daţi-mi un exemplu de reformă structurală pe care şi-a asumat-o în doi ani”, a comentat Emil Boc.

Fostul premier a adăugat că Guvernul PDL, în doi ani, a făcut “zece reforme structurale ale statului român de la Codul Muncii la reforma sistemului bugetar, de la codurile justiţiei la Legea asistenţei sociale, de la chestiuni legate de legile care au vizat pensiile la salarizarea personalului bugetar, au fost reforme structurale fundamentale”.


Emil Boc a mai spus că românii trăiesc de azi pe poimâine, acesta fiind marele succes al Guvernului Ponta. “Domnul Ponta trăieşte în continuare din conflictul cu preşedintele şi din apariţii la televizor. Nu ştiu de câte ori mai merge ulciorul la apă pentru că românii trăiesc de azi pe poimâine. Ăsta e marele succes al Guvernului Ponta”, a declarat fostul premier.

Potrivit lui Emil Boc, Guvernul Ponta ar trebui să se ocupe de investiţii serioase şi locuri de muncă şi să atace frontal lucrurile rămase nerezolvate: legea Sănătăţii, regionalizarea, reforma Constituţiei. “Le-au băgat în sertar pentru că le e frică”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter