Politică

Băsescu: Am discutat cu Biden despre nevoia ca România să-şi consolideze statul de drept

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că a discutat cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, despre nevoia ca România să îşi consolideze statul de drept, ca premisă a realizării la parametri maximi a parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.

Preşedintele a afirmat că, după intrarea în UE şi NATO, Parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI este cea de-a treia mare realizare policită a României.

Traian Băsescu a declarat că a discutat cu vicepreşedintele Statelor Unite şi despre ”nevoia ca în România să consolidăm statul de drept, ca o premisă a avansului în realizarea, la parametri maximi, a Parteneriatului strategic cu Statele Unite”.


Președintele a mai spus că a fost făcută o trecere în revistă a creşterii foarte puternice a investiţiilor americane în România, care au creat zeci de mii de locuri de muncă.

Preşedintele a dat exemplul participării la inaugurarea unei mari firme americane în Ploieşti, unde primul lot produs de pompe pentru industria petrolieră era pentru export, în Statele Unite ale Americii.

abonare newsletter