Politică

Noii aliați PNL și PDL pregătesc „debarcarea” vicelui Oleleu de la CJ. La „încălzire” au ieșit Seplecan și Coroian.

O ședință a liderilor PNL și PDL Cluj, care s-a dorit discretă, dar s-a desfășurat în văzul tuturor, la sediul PNL de pe Eroilor 6-8, a avut drept principal punct strategia de înlocuire a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj Ioan Oleleu (PSD).

Mihai Seplecan. Foto: ziaruldecluj.ro Mihai Seplecan. Foto: ziaruldecluj.ro

Motivul, evitarea desemnării lui drept președinte interimar al CJ după ce prefectul Gheorghe Vușcan va dispune prin ordin suspendarea din funcție a președintelui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Surse apropiate negocierilor afirmă că liderii celor două partide s-ar fi înțeles pentru nominalizarea consilierului județean Mihai Seplecan (PNL) pentru funcția de vicepreședinte, urmând ca - după o eventuală numire a sa ca președinte interimar - locul său să fie ocupat de Alexandru Coroian (PDL). Vakar Istvan (UDMR) ar urma să-și păstreze funcția de vicepreședinte în schimbul susținerii de către maghiari a noii majorități din CJ.


În Consiliul Județean Cluj, PDL are 12 consilieri, PNL 8, iar UDMR și PPDD, 5, respectiv 3. Grupul PSD numără doar 8 consilieri, astfel că nu ar putea contracara singur o încercare de eliberare din funcție a vicepreședintelui Oleleu, decizie care se ia cu votul majorității.

Doar Seplecan confirmă!


Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a confirmat discuțiile cu liberalii, dar nu a dorit să ofere niciun fel de detalii despre conținutul lor.
Consilierul județean PDL Alexandru Coroian, care este și liderul de grup al consilierilor democrat-liberali, a declarat pentru buzznews.ro că în partid nu s-a luat nicio decizie în acest sens, dar o ședință a consilierilor județeni democrat-liberali a fost convocată pentru vineri seara. Un alt nume vehiculat de democrat-liberali este cel al consilierului județean Rareș Rusu.
Singurul care a confirmat conținutul discuțiilor a fost Mihai Seplecan. Consilierul liberal este cunoscut pentru apropierea față de PDL.
Seplecan nu doar că a spus că s-a discutat susținerea sa pentru această funcție, dar și că va candida pentru această poziție la ședința delegației permanente a PNL de sâmbătă dimineața. Totuși, surse din PNL afirmă că nici Marius Mânzat nu ar „refuza” funcția de vicepreședinte.

Negocierile se extind și la Consiliul Local


Negocierile dintre PDL și PNL pentru formarea de noi majorități la Cluj vizează și un post de viceprimar a municipiului Cluj-Napoca, pentru care liberalii îl propun pe Dan Tarcea. El ar urma să îl înlocuiască pe democrat-liberalul Gheorghe Șurubaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter