Politică

Președintele Băsescu îl va primi, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles

Președintele Traian Băsescu îl va primi, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles, aflat în vizită de câteva zile în România.

Prințul Charles a ajuns în România marţi după-amiază, pe Aeroportul din Târgu Mureş, cu un avion privat, fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

Acesta a petrecut câteva ore în satul braşovean Viscri, mergând la locuinţa pe care o are în localitate şi discutând cu un arhitect despre lucrări la aceasta, întrucât intenţionează să o extindă. Din Viscri, Prinţul Charles a mers în localitatea covăsneană Micloşoara, din zona Baraolt, unde a înnoptat la reşedinţa familiei contelui Kalnoky Tibor.

Miercuri, el s-a întors în judeţul Braşov, unde a vizitat Biserica Neagră, el spunându-le jurnaliştilor că se simte foarte bine la Braşov. La ieşirea din biserică, Prinţul Charles a fost aplaudat de către braşovenii şi turiştii care se aflau în zonă.

Miercuri seară, Prinţul Charles a ajuns în Valea Zălanului din Covasna, unde are mai multe proprietăţi, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles a petrecut, joi, aproape o oră în compania a aproape 50 de localnici din Valea Zălanului (Covasna), care în cinstea sa au organizat o petrecere într-o livadă, unde el a mâncat mămăligă cu brânză şi a ascultat muzică populară maghiară.

Prinţul Charles va pleca din România sâmbătă.

abonare newsletter