Politică

Daniel Buda îi cere lui Ponta să îl demită pe Şova

Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, îi solicită liderului PSD, Victor Viorel Ponta, să îl demită pe Dan Şova din funcţia de purtător de cuvând al PSD.

Europarlamentarul clujean arată că după lecţia de şovinism „administrată nouă, tuturor, prin negarea holocaustului, negare care în alte condiţii i-ar fi atras acestuia intrarea în zona ilicitului de natură penală potrivit legilor în vigoare, iată că Dan Şova, acest purtător de vorbe al PSD recidivează într-o manieră incalificabilă şi de nepermis, prin afirmaţiile pe care le face la adresa Germaniei şi a domnului preşedinte Traian Băsescu“.

„Cu alte cuvinte, acesta încearcă să ne convingă, cu subiect şi predicat, de faptul că negocierea privind tratatul de guvernanţă fiscală, la care şi România este parte, alături de alte şapte state din afara zonei euro, ar fi făcut parte dintr-un troc al preşedintelui Traian Băsescu cu Germania, pentru susţinerea preşedintelui în procesul de suspendare. Faptul că negocierile cu privire la tratat au avut loc în anul 2011, iar suspendarea preşedintelui în 2012, sunt două lucruri care ne demonstrează nu doar lipsa de inteligenţă cât şi de reaua credinţă a lui Dan Şova. Şi nu doar atât… Poate, dacă nu ar fi introdus în ecuaţie şi Germania, o ţară care s-a dovedit a fi un partener loial al României, i s-ar fi putut tolera lui Dan Şova elucubraţiile dâmboviţene. Dar nu şi acum“, spune Daniel Buda.  


Liderul PDL Cluj mai arată că tăcerea lui Ponta îl face complice pe acesta şi responsabil în aceeaşi măsură de o posibilă deteriorare a relaţiilor dintre Germania şi România. „Tocmai de aceea, vă solicit domnule Ponta, să ieşiţi din amorţeala care v-a cuprins şi să dispuneţi de urgenţă înlocuirea lui Şova din funcţia de purtător de cuvânt. Iar dacă nu veţi face acest lucru, vom trage concluzia ca acestea sunt şi “vorbele” dumneavoastră“, mai spune Daniel Buda.  

abonare newsletter