Politică

Excluderea viceprimarului din Câmpia Turzii declanşează cutremurul în partidul lui Voiculescu. Conducerea şi-a dat demisia

Cutremur în partidul lui Dan Voiculescu. La ședința de joi a Biroului Național şase lideri ai partidului s-au retras din toate funcțiile deținute. Printre aceștia se numără și prim-vicepreședintele Cristian Popescu Piedone. Totul a plecat de la excluderea viceprimarului din Câmpia Turzii, Avram Gal, preşedintele PC Diaspora.

Însă la presiunea celor din sală sancțiunea a fost retrasă şi Avram Gal va rămâne simplu membru al PC pentru a nu pierde funcția de viceprimar.

În semn de protest faţă de decizia luată în cazul primarului de la Câmpia Turzii, Maria Grapini, europarlamentar, a citit o scrisoare din partea PC Timiş în care îl critică dur pe șeful partidului, Daniel Constantin, și a anunțat că se retrage din funcția de vicepreședinte și de membru al Biroului Politic Național.


La scurt timp, Marian Preda a anunţat şi el că se retrage din functia de vicepreședinte și membru al Biroului Politic Național. Nici Alfred Laurențiu, senator PC, nu a stat pe gânduri şi s-a retras şi el din Biroul Politic Național.

După Maria Grapini şi Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreședinte și primar al Sectorului 4 şi-a anunţat colegii că şi el se retrage din toate funcțiile pe care le deţine și că va ramâne un simplu membru la PC Sector 4.


Ilie Năstase s-a ridicat și le-a spus colegilor că a dat mâna cu Voiculescu și că va rămâne credincios partidului, mai informează site-ul stirepesurse.ro. Aceeaşi atitudine a avut-o şi senatorul Mircea Banias care le-a spus celor care îl susțin pe Daniel Constantin că e o mare greșeală să se renunțe la Piedone pentru că "asta înseamnă plecarea a cel puțin jumătate din voturile partidului".

Prim-vicepreşedintele PC Cristian Popescu Piedone, vicepreşedintele Cristiana Anghel şi europarlamentarul Maria Grapini şi-au exprimat opţiunea de a renunţa momentan la funcţiile de conducere, fără a pleca din partid, a declarat, vineri, vicepreşedintele PC Codrin Scutaru.


Scutaru a spus că în şedinţa Biroului Politic al PC s-a discutat despre "anumite ieşiri" în presă sau în alte medii care se situează în afara politicii partidului.

"Am avut ieri Biroul Politic al partidului şi preşedintele partidului Daniel Constantin a bătut cu pumnul în masă pentru a nu mai fi ieşiri individuale în afara liniei partidului şi de aceea a fost exclus un coleg al nostru", a afirmat Scutaru, referindu-se la preşedintele PC Diaspora Avram Gal.


El a spus că aceste "ieşiri individuale" au creat percepţia că se doreşte în partid schimbarea conducerii partidului, iar acest lucru nu este adevărat deoarece majoritatea filialelor doresc stabilitate, nu schimbare.

"Toate nemulţumirile vor fi discutate în interiorul partidului aşa cum este nomal, nu există o majoritate care să dorească congres sau schimbarea conducerii, ci dimpotrivă majoritatea filialelor doresc stabilitate şi susţin actuala conducere", a precizat Scutaru.


El mai spus că va fi un dialog cu fiecare dintre cei care şi-au exprimat opţiunea de a renunţa la funcţiile de conducere, arătând că nemulţumirile vor fi rezolvate în interiorul partidului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter