Politică

Cât ne mai mint politicienii pe tema Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj?

PSD continuă să facă promisiuni pe tema Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj. Până una alta însă, acest proiect a rămas tot în stadiul de vorbărie.

Într-un răspuns la o interpelare a senatorului clujean PSD Alexandru lui Cordoş, pe tema Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu spune că acesta reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014-2020, la secțiunea obiectivele infrastructurii de sănătate și sociale cuprinse în cadrul Obiectivului Tematic 9 - Promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei, figurează construirea Spitatul Regional de Urgență Cluj, având în vedere starea actuală a imobilelor în care își desfășoară activitatea spitalului județean de urgență.

Noi cheltuieli

Numai că în răspunsul ministrului Sănătăţii se arată că urmează să fie realizate noi studii de fezabilitate prin intermediul proiectului„ Reforma Sistemului Sanitar - îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, având în vedere că studiile au fost realizate în perioada 2007-2008. De asemenea, se arată că este necesară o suprafaţă de 8 hectare, luând în considerare faptul că este necesară asigurarea unor căi de acces, atât pentru ambulanţe, cât şi pentru elicoptere.


Mai exact, din răspunsul ministrului Bănicioiu toate acestea ar putea însemna că Spitalul de Urgentă ar putea fi din nou mutat înainte de a fi construit. 

Pe de altă parte, studiile de fezabilitate au expirat şi trebuie refăcute, astfel că posibil alte firme de casă ale PSD s-ar putea ocupa de toate acestea.


Nu în ultimul rând, nu se pomeneşte nimic despre locaţie, ci doar despre un necesar de 8 hectare. Vă reamintim că ultima locaţie pentru Spitalul de Urgenţă era Floreşti, însă din răspunsul ministrului nu reiese că va şi rămâne aceasta.

abonare newsletter