Politică

Liberalilor le este greu în Transilvania

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/09_ziua/conferinta pnl marius nicoara ds 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liberalii de la centru se aşteaptă la mai mult de la transilvăneni.

PNL trebuie să se organizeze şi să se mobilizeze în Transilvania. Acesta este mesajul conducerii centrale a PNL, transmis zilele trecute lideriilor de filiale din ţară, în cadrul Comitetului Naţional Executiv al partidului.

Liderii liberali dezmint informaţiile apărute în presa centrală potrivit cărora 15 filiale din Transilvania, printre care şi cea de la Cluj au fost „urecheate” şi ameninţate cu decapitări, dacă nu se pregătesc cum trebuie pentru alegerile care urmează. Nu au existat nominalizări şi referiri la judeţul Cluj, susţin preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară şi secretarul general al partidului, Eduard Helvig.


De la Transilvania se cere mai mult

Liberalii clujeni le-au oferit celor de la centru un motiv de supărare şi în 2009, când la alegerile europarlamentare PNL a pierdut aproximativ şase procente din scorul obţinut la alegerile generale din 30 noiembrie 2008, mai ales din cauza neimplicării unor reprezentanţi locali. Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară a declarat însă că discuţiile din cadrul şedinţei de luni a liberalilor nu au vizat decapitări, toate informaţiile apărute în acest sens fiind o minciună. „Este o minciună, eu am fost acolo şi nu s-a pomenit nimic de vreun judeţ anume, nu s-au făcut referiri la lideri de filiale. S-a vorbit despre cei care se ocupă de reţelele electorale. S-a vorbit despre Transilvania, despre regiune, domnul Eduard Helvig, secretarul general al partidului a declarat într-adevăr că se aşteaptă la mai mult, că trebuie ca fiecare să îşi facă datoria, dar nu a pomenit Clujul. Nu s-a pomenit nici de decapitări. Şi domnul Antonescu a spus, într-adevăr că nu trebuie să ne lăsăm pe tânjală, la umbra procentelor. Cât despre vizitele preşedintelui Antonescu la Cluj, chiar la sfârşitul lunii vrem să organizăm o întâlnire aici, unde sunt aşteptaţi 1000 de liberali”, a spus Nicoară pentru Monitorul de Cluj.


Helvig: „Suntem într-o permanentă evaluare”

Secretarul general al PNL, Eduard Helvig susţine, la rândul său că, „în această regiune nu avem o capacitate foarte mare de a atrage electorat”, dar că PNL este într-o „continuă evaluare” pentru organizarea alegerilor de la anul, lucru firesc de altfel. „Bazinul electoral este foarte mare, în Ardeal, am vorbit despre această regiune, în cadrul şedinţei, dar nu s-a pronunţat numele vreunei filiale, a celei de la Cluj, de exemplu. aşa cum s-a specificat în presa centrală, nu ştiu ce surse au ei... S-a vorbit despre această regiune, şi despre faptul că nu avem o capacitate foarte mare de a aduce electorat, fără însă a se da nume de filiale, repet, a se face referiri”, a explicat Eduard Helvig pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter