Politică

Geoană a rămas „blocat” la Senat

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/09_ziua/03-nastase.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Adrian Năstase spune că partidul va trebui să analizeze acest eșec, în timp ce liderii clujeni ai PSD cred că schimbarea trebuie să se facă.

 

 


Dacă s-ar ajunge la revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, ar exista riscul ca şefia Senatului să fie preluată de PDL. Confruntanți cu îndărătnicia lui Geoană, social democraţii s-au răzgândit.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a precizat ieri că Mircea Geoană va rămâne la conducerea acestei camere. „În niciun caz nu se va face o revocare a lui Mircea Geoană", a declarat el. În acelaşi timp, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că „Geoană nu mai are loc în PSD” şi că, luni „s-a văzut” că Mircea Geoană este susţinut de Putere. De acelaşi lucru se tem şi social democraţii de la Cluj.


Pe de altă parte, surse apropiate preşedintelui Senatului au declarat, în presa centrală că Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de stânga dacă va fi exclus din PSD, varianta unei înscrieri în UNPR fiind improbabilă. Aceasta nu a ajuns însă la urechile unor social democraţi de la Cluj, iar Geoană însuşi dezminte.

A fost un test


Adrian Năstase a precizat ieri, la Realitatea TV, că nu va exista o mişcare ulterioară, după ce PDL a anunţat că nu va sprijini o înlocuire cu altcineva de la PSD. „Suntem într-o situaţie oarecum blocată. A fost un test din care fiecare va trage concluziile sale, după ziua de luni. Sunt planuri diferite. E vorba de poziţia de preşedinte al Senatului. Şi aici este foarte clar că practic nu va exista o mişcare ulterioară, după ce PDL a anunţat foarte clar că nu va sprijini o înlocuire cu altcineva de la PSD. În aceste condiţii nu se va face mutarea următoare. În niciun caz o mişcare de revocare a lui Geoană. Rămâne un al doilea plan care urmează să fie discutat la partid, relaţia lui Geoană cu partidul. Lucrurile depind şi de el şi de colegii din partid", a declarat Năstase, la Realitatea TV.

Cordoş: „Continuăm ceea ce am început, înlocuirea sa”


Senatorul clujean PSD Alexandru Cordoş subliniază însă că PSD va continua ceea ce a început în ceea ce priveşte înlocuirea lui Geoană. „Continuăm cu ceea ce am început, este vorba despre înlocuirea sa cu Titus Corlăţean.  Vom discuta şi vom analiza în grupul senatorilor această chestiune. S-a văzut că toată lumea îşi doreşte această funcţie şi nu vrem să pierdem această funcţie în stat. Cât despre plecarea lui Mircea Geoană la UNPR sau în altă parte, chiar el a precizat că nu are această intenţie. Eu nu am cunoştinţe despre aşa ceva”, a declarat Cordoş pentru Monitorul de Cluj.

Gurzău: „În PSD este revoluţie, acum”


Deputatul clujean PDL, Adrian Gurzău consideră că blocajul creat în Senat arată cât de frământaţi sunt social democraţii în interior, fiind vorba despre o funcţie atât de importantă în stat.  „PSD este într-o „revoluţie” în interior acum, s-a văzut acest lucru, mai ales că este vorba despre o funcţie atât de importantă pe care care şi-o doreşte toată lumea. Sunt mai multe variante pentru Mircea Geoană, inclusiv cum s-a precizat în presă, însă nu ştiu pe ce surse, de a trece la UNPR sau altundeva”, a spus Gurzău pentru Monitorul de Cluj.

Liderul UNPR Cluj, Ştefan Dimitriu nu a dorit însă să comenteze ultimele zvonuri privind o eventuală trecere a lui Geoană la UNPR. „Nu ştiu absolut nimic despre aşa ceva”, a spus el pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter