Politică

PDL vrea parlamentari cât mai puţini, „dar buni”

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/05 parlament.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu nu agreează soluţia găsită de coaliţia de guvernare - Parlament bicameral cu 388 de parlamentari.</p>

 

Şeful statului le recomandă politicienilor de la PDL „care sunt cinstiţi” să susţină iniţiativa USL ce vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, 100 de senatori şi 200 de deputaţi.

Democrat liberalii susţin că varianta de lege a USL privind reducerea numărului de parlamentari la 300 nu este neapărat cea mai bună şi amintesc faptul că şi PDL are o variantă similară depusă în Parlament. De cealaltă parte, UDMR aminteşte că, în cadrul Coaliţiei, s-a căzut de acord asupra soluţiei cu 300 de deputaţi şi 88 de senatori.

PDL Cluj ar merge pe varianta „puţini, dar buni”

Întrebat ce variantă de modificare a structurii Parlamentului preferă, premierul Emil Boc a declarat ieri că PDL a susţinut întotdeauna Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300. El a precizat că, în cadrul coaliţiei de guvernământ, PDL va încerca să impună o soluţie cât mai aproape de ceea ce au votat românii la referendum. La rândul său, secretarul general al PDL, Ioan Oltean a amintit faptul că şi PDL are o variantă depusă în Parlament prin care se propune reducerea numărului de parlamentari la 300. „Deci, nu trebuie să votăm varianta USL, trebuie să o votăm pe a noastră. Dacă a USL-ului va fi în dezbatere, va trebui să apreciem şi să vedem care sunt elementele pozitive ale acestui act normativ”, a explicat el, adăugând totodată că USL „nu este deţinătorul adevărului absolut”.

Deputatul democrat liberal clujean, Petru Călian foloseşte, în acest sens, şi argumentul rezultatelor de la recensământ, care arată că populaţia ţării a scăzut.

„Indiferent de cine vine cu această propunere, eu aş vota-o, mergând pe principiul puţini, dar buni. Dar este important ca aceasta să întrunească majoritatea. Dacă mă întrebaţi, eu personal aş vota pentru 300 de parlamentari, argumentând, asemenea preşedintelui Traian Băsescu, rezultatele de la recensământ care arată faptul că populaţia României a scăzut”, a declarat Călian pentru Monitorul de Cluj.

Deputatul PDL Adrian Gurzău susţine că varianta USL poate fi o soluţie, dar că iniţiativa scăderii numărului de parlamentari a fost întotdeauna o prioritate a PDL. „Pentru modificarea numărului de parlamentari nu este nevoie de modificarea Constituţiei. Intenţia PDL este de 300 de parlamentari. Dacă USL a venit cu o iniţiativă în acest sens, poate fi o soluţie”, a explicat şi Gurzău pentru Monitorul de Cluj.

Mate Andras: „Rămâne cum am stabilit”

UDMR Cluj merge pe varianta discutată luni, în Coaliţie. Liderul UDMR Cluj, deputatul Mate Andras a declarat ironic că „dacă preşedintele vrea o coaliţie cu USL…să ne anunţe şi pe noi, cei din UDMR… Eu aş merge tot pe varianta discutată în Coaliţie luni, 388 de parlamentari. Pentru reducerea numărului de parlamentari nu este necesară modificarea Constituţiei”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter