Politică

Opoziţia îl trimite pe Moisin „la grădiniţă”

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/25_ziua/01-radu moisin.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Oricine ar fi mai bun decât Moisin pentru funcția de primar”, afirmă politicienii liberali.

Decizia Biroului Politic Local al PDL de a-l desemna pe viceprimarul Radu Moisin drept candidat la funcţia de primar interimar al municipiului Cluj-Napoca urmează să fie pusă în aplicare după ce prefectul Florin Stamatian va semna ordinul de suspendare al lui Sorin Apostu din această funcţie. Ordinul ar trebui să ajungă pe masa consilierilor locali chiar astăzi.

Consilierii locali vor decide prin vot noul primar interimar al municipiului Cluj-Napoca, cel mai probabil în şedinţa de marţi. Lucrurile par a fi deja decise însă, pentru că din cei 27 de consilieri, 16 sunt ai PDL. Ei urmează să valideze decizia luată miercuri seară de democrat liberalii clujeni, mai exact desemnarea lui Radu Moisin drept candidat la funcţia de primar interimar al municipiului Cluj-Napoca, după arestarea preventivă lui Sorin Apostu.


Preluarea funcţiei de primar al muncipiului Cluj-Napoca de către Radu Moisin nu este deloc pe placul celor din Opoziţie, care spunj că „oricine ar fi mai bun decât Moisin”. Reprezentanţii USL Cluj au decis să voteze împotriva celor de la Putere, adică, aşa cum spuneau şi zilele trecute, să nu susţină nici măcar „răul cel mai mic”.

Mate Andras: „Se pare că Opoziţia nu are nicio părere”


PDL a anunţat încă de săptămâna trecută că fotoliul de primar va fi ocupat de un democrat liberal. Pentru UDMR Cluj, în schimb, propunerea privind nominalizarea lui Laszlo Attila pentru funcţia de primar interimar a fost una „firească”. Liderul UDMR Cluj, Mate Andras, adaugă acum că, deşi se poate spune că zarurile au fost deja aruncate, totul se va decide prin vot şi că până la urmă, competiţia înseamnă o politică activă.

„Faptul că ambele partide din Coaliţie au câte un candidat, este un lucru bun, până la urmă, demonstrează că există competiţie politică activă. În ceea ce priveşte Opoziţia, chiar unii dintre ei spuneau, aşa cum am declarat şi zilele trecute, că ne vor sprijini, dar, dacă USL nu va susţine pe nimeni şi au decis asta, înseamnă că nu au nicio opinie”, a declarat Mate Andras pentru Monitorul de Cluj.


Manuel Chira: „Oricine este mai bun decât Moisin”

Consilierul local PNL Manuel Chira va vota, „desigur” împotriva lui Moisin. El crede că PDL este în criză de personal, iar Radu Moisin este singura variantă a democrat liberalilor. Potrivit lui Chira, viceprimarul PDL ar trebui să mai petreacă un timp „la grădiniţă”, iar Laszlo Attila ar trebui să rămână acolo unde este şi în prezent, în funcţia de viceprimar.


„Voi vota desigur împotriva lui Moisin. Este încă foarte tânăr, prea tânăr, nu are experienţă, ar trebui să meargă încă la grădiniţă... la vârsta lui, sub 30 de ani. Vorbim totuşi de funcţia de primar interimar al muncipiului Cluj-Napoca. Sunt în criză de personal, cei de la PDL. Un exemplu pozitiv ar fi Adrian Popa, care chiar dacă a fost la noi, dar a fost şi viceprimar... el este altceva, dar nu Radu Moisin. Oricine ar fi mai bun ca Moisin. În ceea ce îl priveşte pe Laszlo Attila, este imposibil, din punct de vedere politic, să fie el interimar. Este o persoană integră, cultivată, este priceput în administraţie, dar este imposibil să ajungă primar interimar. Nu are nicio şansă şi nici nu a avut. Pe urmă, UDMR susţine un sistem în moarte clinică, nu trebuie uitat acest lucru”, a declarat Chira pentru Monitorul de Cluj.

Consilierul liberal adaugă că PDL şi-a pierdut credibilitatea, iar această perioadă „trebuie asemănată cu anii 89, mai exact cu sfârşitul unui regim”.


Lăpuşan l-ar vrea interimar pe Nicoară

„Dacă ar fi după mine, l-aş vota interimar pe Marius Nicoară”, a glumit liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan. El a precizat pentru Monitorul de Cluj că Opoziţia a decis să nu susţină niciun candidat, PDL sau UDMR.

„Vom vota împotrivă, pentru că ei, împreună, au adus pete pe imaginea municipiului Cluj-Napoca. Oricum artimetica decide. Eu sunt de acord că în politică trebuie să promovăm tinerii, dar aceştia trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Radu Moisin nu are calităţile necesare pentru a fi primar interimar al municipiului Cluj-Napoca, nu a demonstrat în timp acest lucru. Este şi prea tânăr şi nici nu are experienţă. În ceea ce îl priveşte pe Laszlo Attila, cred că şi-a făcut şi îşi face datoria la Cluj-Napoca, în calitate de viceprimar”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter