Sănătate

Umezirea periuței de dinți înainte de periaj este greșită?

Igiena orală este o parte esențială a vieții noastre, dar oare știm cu adevărat cum să ne spălăm corect dinții? Această întrebare aparent simplă stârnește controverse aprinse. Experții ne explică metoda cea mai eficientă.

Experții lămuresc cât de importantă este umezirea periuței de dinți înainte de spălare. FOTO: pexels.com Experții lămuresc cât de importantă este umezirea periuței de dinți înainte de spălare. FOTO: pexels.com

 

 


BBC a consultat specialiștii de la Oral Health Foundation, care au clarificat problema: nu este recomandată umezeala periuței de dinți nici înainte, nici după aplicarea pastei de dinți. Motivul? Apa slăbește perii, făcându-i mai puțin eficienți la curățarea dinților.

 


Totuși, apa poate fi utilă pentru ca pasta de dinți să facă spumă și astfel să se evite rănirea gingiilor.

Ceea ce este cu adevărat important este să ne periem dinții bine după fiecare masă, dedicând cel puțin 2 minute acestei operațiuni. 


Periaj uscat vs. periaj umed: Experții dezvăluie secretul dinților curați

Umezirea sau nu a periuței rămâne la latitudinea fiecăruia, dar este recomandat să evităm această practică din motivele menționate mai sus, conform experților citați de Supereva.it.

Experții recomandă folosirea unei paste de dinți cu fluor, scuiparea excesului de pastă, fără clătire imediată. Fluorul va rămâne pe dinți, oferind protecție suplimentară împotriva cariilor. Clătirea după periaj poate îndepărta ingredientele active din pasta de dinți. O alternativă este folosirea apei de gură cu fluor.


Udați sau nu periuța? Iată ce spun specialiștii despre metoda corectă de periaj

Pe de altă parte, spălarea pe dinți fără pasta de dinți și apă, cu periuța uscată, ar fi o metodă mai eficientă împotriva plăcii și tartrului. Este, de asemenea, recomandată și pentru combaterea respirației urât mirositoare, dar și pentru copii, care evită astfel înghițirea pastei de dinți.

CITEȘTE ȘI: STUDIU: Vezi care sunt cele 7 alimente care dăunează danturii


Medicii stomatologi susțin că periajul uscat oferă o curățare mai amănunțită. O a doua trecere cu pastă de dinți poate fi benefică pentru o senzație de prospețime.

Cercetări de acum câțiva ani sugerează, de asemenea, că periajul corect al dinților ajută la prevenirea artritei. De asemenea, se spune că ar exista pe piață o pastă de dinți care poate preveni atacurile de cord.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Alimentele care îți strică dantura! Ce trebuie să eviți pentru un zâmbet sănătos

Ultimele Stiri
abonare newsletter