Sănătate

Val epidemic de proporții uriașe! Peste 4 milioane de cazuri, o creștere alarmantă de peste 400%

Un val epidemic de proporții uriașe lovește una dintre cele mai cunoscute atracții turistice. Peste 4 milioane de cazuri au fost înregistrate în primele luni ale anului, o creștere alarmantă de peste 400% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 4 milioane de cazuri de febră Dengue, o creștere alarmantă FOTO: pexels-pixabay Peste 4 milioane de cazuri de febră Dengue, o creștere alarmantă FOTO: pexels-pixabay

 

 


Brazilia se confruntă cu febra Dengue, o boală transmisă de țânțari, care a afectat deja peste 4 milioane de persoane și a provocat 2.000 de decese.

 


Numărul de cazuri este de patru ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și de aproape trei ori mai mare decât totalul cazurilor din 2023. 

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate la grupa de vârstă 20-29 de ani, iar femeile sunt mai afectate decât bărbații.


Dintre decese, 55,1% au fost femei și 44,9% bărbați. 

Alertă epidemică în Brazilia: Febre Dengue afectează peste 4 milioane de persoane

Cartierele orașului São Paulo se află în stare de epidemie, o clasificare declanșată atunci când se depășesc 300 de cazuri la 100.000 de locuitori. 


CITEȘTE ȘI:

Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an

Cazurile de Dengue din São Paulo au crescut cu 21,5% într-o săptămână, de la 181.020 pe 22 aprilie la 220.029 luni, conform Free Malaysia Today.

Febra dengue este o boală de origine virală cauzată de patru virusuri foarte asemănătoare care se transmite la om prin înțepăturile țânțarilor care, la rândul lor, au înțepat o persoană infectată. Virusul circulă în sângele persoanei infectate timp de 2-7 zile, timp în care țânțarul îl poate lua și îl poate transmite altor persoane. 


Ce este febra Dengue? Simptome, cauze și modalități de prevenire a bolii

Principalul vector este țânțarul Aedes aegypti, deși au fost înregistrate cazuri transmise de Aedes albopictus. 

În ceea ce privește simptomele, în mod normal, boala  aduce cu sine febră la 5-6 zile de la înțepătura de țânțar, cu temperaturi chiar foarte ridicate. Febra este însoțită de dureri acute de cap, dureri în jurul și în spatele ochilor, dureri musculare și articulare severe, greață și vărsături și iritații ale pielii care pot apărea pe cea mai mare parte a corpului la 3-4 zile de la debutul febrei. Simptomele tipice sunt adesea absente la copii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Epidemie tăcută cu efecte devastatoare. Are același efect ca fumatul a 15 țigări pe zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter