Sănătate

Ai luat câteva kilograme în plus de Paște? 5 pași care te pot ajuta să scapi rapid de ele.

Cinci paşi care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus luate de Paşte.

5 paşi prin care poţi scăpa de kilogramele în plus luate de Paşte/Foto: Pixabay 5 paşi prin care poţi scăpa de kilogramele în plus luate de Paşte/Foto: Pixabay

 

 


De Paşte nu au lipsit mâncărurile tradiţionale şi zilele în care am mâncat tot ce ne-am dorit. Dacă aţi luat câteva kilograme în plus după Sărbătorile Pascale, puteţi scăpa de ele dacă încercaţi să vă schimbaţi stilul de viaţă. 

 

5 paşi prin care poţi scăpa de kilogramele în plus luate de Paşte

Puteţi să slăbiţi sănătos în 5 paşi, fără înfometare.


Revenirea la un stil de viață sănătos

Perioada sărbătorilor este plină bunătăți dulci, sărate, porții mari și uneori mult alcool. Este important ca după această pauză să vă întoarceți pe drumul cel bun cât de repede puteți. Cu cât veți continua să vă răsfățați mai mult, cu atât va fi mai greu să reveniți la rutina obișnuită. Orice cadou caloric primit ar trebui să dispară din casă, astfel încât să nu existe tentația de a-l consuma, potrivit kudika.ro.

Pentru a slăbi, corpul are nevoie de nutrienţi potriviţi. Adăugaţi în dietă doar proteine bune, carbohidtaţi sau grăsimi. De exemplu, avocado, iaurt grecesc şi ouă. De asemenea, shake-urile din fructe de pădure, ovăz şi nuci sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sănătos şi săţios. Totodată, asiguraţi-vă că mesele conțin proteine de înaltă calitate și carbohidrați cu eliberare lentă care ajută la furnizarea de energie pentru mai mult timp pentru a evita gustările. Cartofii dulci și orezul brun sunt exemple de carbohidrați cu elibrarare lentă.


Hidratarea, cel mai important pas

Ceea ce majoritatea oamenilor adoră să consume în timpul sărbătorilor îi face adesea să se simtă deshidratați, cum ar fi gustările sărate, băuturile zaharoase și băuturile alcoolice. Reducerea consumului de alcool este, de asemenea, cheia pentru a merge pe drumul cel bun cu alimentaţia. Hidratarea corespunzătoare este importantă într-un stil de viaţă sănătos. Vă puteţi hidrata consumând apă pe tot parcursul zilei. Lămâia şi ceaiul verde, pot fi folosite pentru a curate organismul după excese. Aceste băuturi forțează sângele să treacă prin rinichi mai repede, ceea ce înseamnă că orice impurități sunt filtrate mai repede.

Schimbarea trebuie să înceapă lent

Pentru a face schimbarea către un stil de viaţă sănătos în care exerciţiile fizice nu ar trebui să lipsească, corpul nostru are nevoie de răbdare. După o pauză sportivă, corpul nostru nu mai este pregătit pentru aceleași exerciții dificile. Așadar, reîncepeți încet și cu răbdare. Corpul are nevoie de câteva zile pentru a-şi reveni şi pentru a putea creşte dificultatea exerciţiilor fizice. Începeți cu exerciții mai ușoare și mai scurte. Începeți cu 10 minute pe zi și faceți exercițiile în ritmul impus de corp. Nu vă stabiliți așteptări mari. Aveți nevoie de câteva zile de sală pentru a vă reobisnui cu antrenamentul.


Mâncaţi puţin şi des 

Există un mit care spune că strategia principală pentru pierderea în greutate este să fie sărite mesele, însă nu este cazul. Mâncatul puțin și des ajută la prevenirea apariției senzației de foame, menține constant nivelul de zahăr din sânge care ajută la prevenirea poftei de alimente dulci. 

Orice reducere a aportului de alimente ar trebui făcută pe parcursul zilei și între mese, nu prin evitarea sau sărind peste o masă. Unii încearcă să întrerupă dieta, ceea ce induce un deficit caloric mare, cu scopul de a pierde rapid în greutate. Acest lucru nu este cea mai bună soluţie pentru scăderea în greutate şi poate face în aşa fel încât corpul să păstreze energia sub formă de depozite de grăsime şi încetinşete metabolismul. 


O provocare de o lună şi un prieten cu care să vă antrenaţi

Revenirea la stilul de viaţă pe care l-aţi avut înainte de Paşte este dificilă la început. După o vacanţă de răsfăţ, motivaţia poate fi o problemă. Puteţi alege o provacare de o lună. În această lună puţeţi face exerciţii fizice regulate. Există săli de sport care oferă programe de fitness şi care vă pot ajuta să vă recăpătaţi motivaţia. 

Ar fi benefic dacă aveţi un prieten cu care să vă antrenaţi. Vă puteți susține unul pe celălalt atunci când nu aveți motivaţie să faceți efort fizic. Vă puteţi mențineți rutina de exerciții în timp ce o faceți distractivă. Este de indicat să faceți activitate fizică cel puțin 30 de minute pe zi. Alternați mai multe tipuri de activitate pentru a vă recăpăta și a vă menține în formă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total! „Mă cântăresc în fiecare zi”

Exercițiul banal prin care acest bărbat a slăbit 71 de kilograme în doi ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter