Sănătate

Cum ne întărim sistemul imunitar în sezonul rece?

Iarna este anotimpul în care corpul nostru este mai fragil atunci când vine vorba de sănătate.

Cum ne întărim sistemul imunitar în sezonul rece? Cum ne întărim sistemul imunitar în sezonul rece?

Specialiştii spun că punctul culminant în declanşarea sau accentuarea unei boli se petrece în sezonul rece, iar din acest motiv este important să ne întărim sistemul imunitar, prin metode simple și la îndemâna oricui.

Dacă locuiţi într-o zonă unde lumina soarelui este constantă, tot ce trebuie să faceţi este să vă expuneţi în lumina directă a soarelui timp de 20-30 de minute pe zi. În timpul lunilor de iarnă, acest lucru este mai dificil, razele soarelui apar mai rar. În acest caz un supliment de vitamina D poate ajuta suficient de mult, această vitamină este deja cunoscută ca fiind esenţială pentru funcţia imunitară în ansamblu.


Usturoiul a fost mult timp cunoscut pentru proprietăţile sale puternic antibacteriene, virale şi fungice, care întăreşte sistemul gastro-intestinal şi imunitar. Consumul de usturoi este foarte indicat în sezonul rece, iar un consum regulat de usturoi ține multe boli la distanță.

Legumele fermentate sunt de asemenea încărcate cu vitamine, minerale, enzime şi probiotice, care sunt factori semnificativi în întărirea sistemului imunitar. Macieşele, cătina, porumbelele şi toate fructele de pădure, sunt surse importante de vitamina C, care ar trebui consumate în acest sezon.


Un factor de multe ori subestimat pentru stimularea sistemului imunitar este odihna. Deoarece cea mai mare parte a energiei merge la repararea şi întinerirea celulelor în timpul somnului, în sezonul rece organismul are nevoie de cel puțin 7 – 8 ore de odihnă neîntrerupt.

Articol scris de Andrada Meseşan.

Etichete: sezon rece
abonare newsletter