Sănătate

Este sau nu periculoasă călătoria cu avionul? Cât timp ar trebui să stai în avion cu un bolnav de COVID19 pentru a te infecta?

Mulți oameni au ales să nu mai călătorească cu avionul în timpul pandemiei de covid19 din cauza riscului de infectare. Care sunt șansele să te îmbolnăvești dacă ai călători alături de un bolnav de covid19?

Este sau nu periculoasă călătoria cu avionul? Cât timp ar trebui să stai în avion cu un bolnav de COVID19 pentru a te infecta? Este sau nu periculoasă călătoria cu avionul? Cât timp ar trebui să stai în avion cu un bolnav de COVID19 pentru a te infecta?

 

 


Pandemia de coronavirus a oprit lumea în loc și a schimbat multe obiceiuri de consum. Astfel, mulți oameni au ales să nu mai călătorească cu avionul, însă un studiu arată că riscul expunerii la Covid19 este foarte scăzut.

 


Riscul de infectare este foarte scăzut

Astfel, potrivit unui studiu realizat de Departamentul american de apărare, a demonstrat că riscul expunerii la coronavirus în avioane este foarte scăzut. Mai exact, experții au stabilit că atunci când un pasager poartă mască, în medie 0,003% particule din aerul expirat din zona sa de respirație sunt infecțioase, chiar și când fiecare loc este ocupat.

Testarea a presupus că doar o singură persoană din avion este infectată și nu a simulat efectele mișcărilor pasagerului în avion.


Studiul arată, de asemenea, că măștile minimează expunerea la infecție atunci când cineva tușește, chiar și când sunt ocupate locurile vecine. De asemenea, aproximativ 99.99% dintre particule au fost filtrate din cabină în 6 minute datorită circulației rapide a aerului, datorită ventilării de sus în jos și sistemului de filtrare din navă.

Infectarea cu Covid19 în avion este aproape inexistentă

„Aceste rezultate înseamnă că riscul expunerii la Covid într-o aeronavă United este aproape non-existentă, chiar dacă nava este plină”, a spus Toby Enqvist de la United Airlines.


Același studiu a arătat că pentru ca un pasager să se infecteze, el ar trebui să zboare timp de 54 de ore cu o persoană bolnavă de Covid19.

Această cercetare a fost efectuată pe parcursul a 6 luni, timp în care au fost efectuate 300 de teste în timpul nor zboruri de 38 de ore și 45 de ore de testare la sol.


Cercetarea a fost realizată eliberând particule de aceeași mărime ca noul coronavirus de-a lungul întregii cabine pe secțiuni, fiecare dintre ele având 42 de senzori reprezentând ceilalți pasageri care ar putea veni în contact cu particulele.

CITEȘTE ȘI:

Persoanele cu aceste grupe de sânge sunt cele mai vulnerabile în fața COVID19. Care este grupa de sânge cel mai puțin afectată?

 

 

Un pacient de 50 de ani, fără comorbidități, A MURIT de COVID19, la Cluj. Medic: „Pleura de pe plămâni a explodat”