Sănătate

Prefect Cluj: „Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată”. Cum se fac programările?

Astăzi s-a dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID, la Cluj. 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj au fost programate în prima zi a campaniei.

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis, odată cu începerea campaniei de vaccinare duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, un mesaj populației, spunând că acesta este un moment istoric și un prim pas spre revenirea lucrurilor la normalitate.

 


„Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineață a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de Boli Infecțioase din țară, aflate în prima linie.

În județul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost doamna Dr. Violeta Briciu- director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.


Acesta reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Prefect: Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată

Prefectul a subliniat faptul că vaccinarea este gratuită, sigură, însă voluntară și necondiționată. Odată cu trecerea la următoarele etape de vaccinare, programările pentu se vor putea face în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie.


„Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific, este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată. Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie”, a mai spus Abrudean.


Când va ajunge vaccinul la publicul larg?

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

După încheierea fazei 0 de vaccinare, se va intra în faza 1, în care este inclus personalul medical din județul Cluj -  circa 12.500 de persoane vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale. Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, în total 132.000 de persoane în județ care vor fi vaccinate dacă își exprimă această dorință. Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza 2 vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, circa 2.500 de persoane. Abia apoi, vaccinul va fi disponibil pentru celelalte persoane, în afara grupelor de vârstă vulnerabile și fără boli.

CITEȘTE ȘI

Primii medici vaccinați anti-COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj - GALERIE FOTO

 

abonare newsletter