Social

Elevii cu deficienţe de vedere, în TOP la un concurs naţional

7 din cei 9 elevi clujeni participanţi la Concursul Naţional destinat elevilor cu deficienţi de vedere au ocupat anul acesta locuri pe podium. Clujenii au obţinut 3 premii I, 4 premii III şi o menţiune.

În perioada 14-16 aprilie 2014, la Timişoara, în cadrul Liceului Teoretic Special Iris s-a organizat Concursul Naţional destinat elevilor cu deficienţe de vedere. Concursul are echivalent de olimpiadă şi este organizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, la el participând elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a. La acest concurs naţional au participat elevi din toate cele 7 şcoli pentru deficienţi de vedere din ţară.

Concomitent cu concursul pe discipline: limba română, limba engleză, matematică, TIC clasa a VIII-a şi limba română, limba engleză, istorie sau matematică, TIC,  clasa a XII-a,  s-a desfăşurat şi concursul de citire corectă şi rapidă braille, la nivel gimnazial şi liceal, concurs sponsorizat de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi inclus în acţiunea naţională de Ministerul Educaţiei Naţionale.


 La concursul din acest an, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca s-a prezentat cu echipă completă de 9 elevi participând la toate probele de concurs.

abonare newsletter