Social

Evaluările naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, amânate

Guvernanţii nu-şi respectă termenele stabilite nici măcar în faţa copiilor. Evaluările naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie.

În premieră, în anul şcolar 2013-2014, au fost introduse evaluări naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Aceste evaluări au pornit din start cu stângul. În prima fază, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că elevii vor fi evaluaţi începând cu data de 6 mai, iar recent, au amânat acest termen.

De curând, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că termenul la care se vor desfăşura evaluările naţionale pentru clasele II-a, a IV-a, precum şi pentru elevii claselor a VI-a, a fost amânat până la sfârşitul lunii. Motivul invocat de acesta, pentru amănarea termenului, a fost acela că elevii mai au nevoie de timp să se familiarizeze cu aceste teste pentru că ele sunt pe model internaţional.


Părinţii, revoltaţi

Părinţii sunt revoltaţi de faptul că cei care se află la conducerea ţării nu sunt capabili să-şi respecte termenele pe care le dau nici măcar faţă de copii. “Acum înţeleg că ne promit nouă adulţilor una şi fac alta...sau că ne spun că un anumit lucru se va întâmpla la o anumită dată, lucru care nu se întâmplă... Dar să se joace astfel cu un copil mi se pare inaccesibil. Cum să mai aibă copilul meu încredere în stat când de mic învaţă că acesta nu îşi respectă nici măcar anumite termene darămite şi altceva...Acum îi anunţă că dau probele în 6 mai, acum că în luna iunie”, a povestit revoltată Maria, mama unei eleve în clasa a II-a.

Ce probe vor susţine elevii?

Probele la evaluarea naţională din acest an se vor derula între 28 şi 30 mai pentru elevii claselor a IV-a, între 2 şi 4 iunie pentru cei din clasa a II-a şi în 5 – 6 iunie pentru elevii de a VI-a.


Elevii claselor a IV-a vor susţine în data de 28 mai proba la limba şi literatură română, în 29 mai la matematică, iar o zi mai târziu la limba maternă.

În 2 iunie, proba la limba română (scris şi citit) va fi susţinută de elevii claselor a II-a, în 3 iunie la limba maternă şi în 4 iunie la matematică.


Elevii claselor a VI-a vor începe probele pentru evaluarea naţională în data de 5 iunie atunci când va avea loc proba scrisă la limbă şi comunicare. În 6 iunie va fi la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Evaluările se vor desfăşura în timpul orelor de curs, iar notele nu vor fi trecute în catalog.


 

 


 

 


 

abonare newsletter