Social

Trei universități din Cluj, evaluate în topul european U-Multirank

Trei univeristăți din Cluj-Napoca se află în clasamentul UE „U-Multirank” ce evaluează performanța a 864 de instituții de învățământ superior din întreaga lume.

Este vorba despre Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară.

Alături de ele, încă șapte universităţi din ţara noastră vor fi evalulate în topul mondial al instituțiilor de învățământ superior. Acestea sunt: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, , Universitatea Bucureşti, Universitatea Petroşani și Universitatea de Vest din Timişoara.


La evaluare s-a ţinut cont de 30 de indicatori, printre care performanţa cercetării, calitatea procesului de învăţământ, orientarea internaţională sau succesul în transferul de cunostințe şi implicarea regională.

Noul clasament ia în considerare şi opiniile a 60.000 de studenţi de la universitățile participante.


62% din universităţile cuprinse în clasament sunt din Europa, 17% din America de Nord, 14% din Asia, iar 7% din Oceania, America Latină şi Africa.

Proiectul „U-Multirank” a fost realizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro.

abonare newsletter