Social

Parcul Central se transformă în „Orășelul copiilor” de 1 iunie

Copiii cu vârste între 7 și 14 ani sunt așteptați duminică, 1 iunie 2014, între orele 12:00 – 18:00, în Parcul Central din Cluj-Napoca pentru a participa la „Orășelul copiilor”, proiect organizat de Asociația Studențească Amicus Cluj Napoca

Parcul Central se transformă în „Orășelul copiilor” de 1 iunie - Afiș Parcul Central se transformă în „Orășelul copiilor” de 1 iunie - Afiș

În cadrul evenimentului se va organiza un oraș în miniatură, unde vor fi prezente principalele instituții ale statului: Primăria, Poliția, Pompierii, Spitalul, Banca, Jandarmeria, Poșta, Școala, Biserica, Crucea Roșie, Biblioteca, Teatrul, Supermarketul, Grădinița, Club Alpin, Piața, Filarmonica precum și un stand al Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație.

Micuții vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstrații sau oferire de servicii. Ei vor porni de la „Primărie”, unde vor primi un „buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.


Scopul proiectului este de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat.

Proiectul ”Orășelul copiilor ” este o iniţiativă a Asociației Studenţeşti AMiCUS. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Inspectoratul Județean de Poliție al județului Cluj.


IPJ Cluj serbează Ziua Copilului

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj organizează, în perioada 30 mai - 2 iunie 2014 mai multe activităţi educative de prevenire a copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie – „Ziua Copilului”,

„Siguranța rutieră a copiilor, categorie specială de participanți la trafic, vulnerabililă în privința accidentelor rutiere şi cu reacții imprevizibile pentru conducătorii auto, constituie una dintre priorităţile Poliţiei Române”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Programul activităților:

- 1 iunie, între orele 12:00 – 18:00, în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca, I.P.J. Cluj împreună cu Asociația Studențească “Amicus” și Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează o nouă ediție a ,,Orășelul Copiilor”.


- 2 iunie, ora 9:30, în Parcul Rozelor din municipiul Cluj-Napoca, se derulează faza județeană a concursului de biciclete și role „Preșcolarii învață să circule corect!”.

„Concursul face parte din proiectul de prevenire a victimizării copiilor adresat preșcolarilor de grupă mijlocie şi mare din judeţul Cluj, denumit «De mic învăț să mă feresc de rele»”, transmit organizatorii evenimentului.


- 2 iunie, începând cu ora 12:00, un grup de elevi va fi condus de polițiști rutieri în zona centrală a municipiului pentru activități practice de educație rutieră, finalizându-se astfel Campania ,,Aventurile lui Zebrilă”, inițiată în parteneriat cu InfoTrafic.

abonare newsletter