Social

Copii maltratați la o grădiniță privată din Constanța

Procurorii constănțeni au început o serie de cercetări la Centrul de Dezvoltare și Educație "Micul Regat" din Constanţa după ce au obţinut mai multe imagini în care trei angajate ale grădiniţei private erau surprinse în timp ce băteau copiii şi îi ameninţau.

Abuzurile la care erau supuși copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani de la Centrul de Dezvoltare și Educație "Micul Regat" din Constanţa au fost descoperite târziu de părinți.

La un moment dat, văzându-și copilul că se întorcea speriat de la grădiniță și avea noaptea coșmaruri, unul dintre părinți i-a montat într-o jucărie de pluș un aparat de înregistrare. Astfel, a putut auzi cum erau chinuiți micuții de către îngrijitoare, care îi ameninţau, îi loveau şi bruscau.


Ulterior, părinţii au intrat şi în posesia unor imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, în care se vede cum copiii sunt agresați de către îngrijitoare.  În imagini se vede cum micuții sunt loviți, bruscați, târâţi şi amenințați, iar o fetiţă care a făcut pe ea a fost obligată să stea neschimbată. În multe dintre cadrele filmate se vede cum îngrijitoarele obișnuiau să-i pălmuiască pe copii peste față și peste cap. În plus, se pare că pentru a-i culca pe copii îngrijitoarele obișnuiau să le dea să bea vin ca să adoarmă.

Părinții au făcut plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, procurorii începând cercetările.


Procurorii precizează că, fiind un caz în care sunt implicaţi minori, nu pot face publice date despre anchetă. Surse judiciare spun că trei dintre angajatele centrului sunt cercetate în acest caz. Femeile ar avea și contractul de munca suspendat pe durata anchetei.

Funcționează ilegal


Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanța spun că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare și nici acreditare.

"Centrul nu este nici autorizat și nici acreditat. Ei erau obligați să ceară un aviz de la Inspectoratul Școlar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica", a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, Cristina Ivan.


Taxele percepute părinţilor care au copiii înscrişi la Centrul de Dezvoltare și Educație "Micul Regat" din Constanţa sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 08.00 - 12.00 și 800 de lei pe lună la programul lung, 08.00 - 17.00.

abonare newsletter