Social

După patru ani de aşteptări, rampa de gunoi de la Pata Rât se închide

Groapa de gunoi de la Pata Rât a ajuns miercuri în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Instituţia va închide depozitul de deşeuri pe bani europeni.

Groapa de gunoi de la Pata Rât, care până de curând se afla în custodia Primăriei Cluj-Napoca, trebuia închisă încă din anul 2010. În locul acesteia trebuia construită o groapă de gunoi temporară care să depoziteze deşeurile până la finalizarea celei ecologice.

Au trecut patru ani de la data la care trebuia închisă groapa de gunoi şi în tot acest timp autorităţile judeţene nu au reuşit nici să o închidă nici să construiască alta nouă.


Demersurile pentru închiderea gropii de gunoi au debutat miercuri, când depozitul de deşeuri a trecut în administrarea Consiliulul Judeţean Cluj.

Seplecan: vom închide groapa pe bani europeni

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi cei ai primăriei municipiului au semnat miercuri un protocol de predare-primire a gropii de gunoi de la Pata Rât.


“Astăzi (n.red. miercuri) am semnat protocolul de preluare a vechii gropi de la municipalitate către Consiliul Judeţean Cluj. Preluarea acestui depozit este un lucru foarte important. Ne vom grăbi să organizăm şi licitaţia pentru că sunt bani din fonduri europene şi ar fi păcat să-i pierdem. Ar fi păcat ca aceşti bani să se piardă şi gunoaiele să rămână în Cluj aşa cum s-a întâmplat în Napoli”, a declarat miercuri la Cluj, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Pregătiri în toi pentru licitaţie

În curând va fi organizată o licitaţie pentru a fi desemnată firma care să se ocupe cu închiderea depozitului de deşeuri.


În ceea ce priveşte organizarea licitaţiei, primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că: “Consiliul judeţean este cel care poate să organizeze licitaţia, potrivit legislaţiei, pentru închiderea rampei ecologice şi pregătirea construcţiei, evident, în formă finală a noului depozit care va constitui, pentru Cluj-Napoca şi pentru municipiile şi oraşele din judeţul Cluj, viitoarea rampă ecologică. Deci, de azi înainte (n.red. miercuri) se demarează licitaţia în vederea închiderii pe fonduri europene”.

După ce va fi închisă vechea rampă de gunoi ar trebui dată în funcţiune una temporară unde să fie depozitate gunoaiele clujenilor până la finalizarea lucrărilor la centrul de deşeuri ecologic.


Construcţia noii gropi ecologice a judeţului a început în 2013, iar lucrările vor trebui încheiate până la sfârşitul lui 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter