Social

Nouă școli din județ primesc 1 milion lei pentru apă și canalizare

Din bugetul județului vor fi alocați 1 milion lei pentru lucrări de canalizare și apă în nouă comune din județul Cluj.

Consilierii județeni au votat, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind alocarea a 1 milion lei pentru realizarea lucrărilor de canalizare și introducere a apei în școlile din nouă comune. Este vorba despre : Aghireșu (244.000 lei), Apahida (31.000 lei), Așchileu Mare (104.400 lei), Baciu (122.000 lei), Bonțida (121.000 lei), Borșa (94.000 lei), Buza (72.000 lei), Călățele (75.000 lei), Căpușu Mare (82.000 lei).

Comunele Cășeiu, Cătina și Chiuiești au rămas pe dinafară la această alocare de fonduri din cauză că valoarea lucrărilor trebuia să fie în limita a 1milion lei. “Pentru aceste comune, urmează a se reprograma execuţia lucrărilor în funcţie de alocările bugetare ulterioare pentru acest program”, este precizat în proiectul de hotărâre.


Valoarea lucrărilor pentru cele nouă comune plus cele trei care au rămas pe dinafară a fost estimată de angajații Companiei de Apă Someș care s-au deplasat în localitățile respective și au analizat situația.

Inițial, conducerea Consiliului Județean a decis ca lucrările pentru introducerea canalizării și a apei să fie realizate în 15 comune, dar primarii din unele localități fei au făcut singuri lucrările, fie au început să lucreze la alte proiecte. “Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr.120 din 28 aprilie 2014 a fost aprobată alocarea sumei de 1000 mii lei în anul 2014 pentru continuarea Programului „Introducerea apei şi realizarea canalizării la şcolile şi grădiniţele din mediul rural” pentru 15 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv: Aghireşu, Aiton, Aluniş, Apahida, Aşchileu, Baciu, Beliş, Bonţida, Borşa, Buza, Călăţele, Căpuşu Mare, Căşeiu, Cătina şi Chiuieşti. Ordinea de prioritate pe comune, a fost stabilită în ordine alfabetică în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, conform anexei la hotărârea anterior menţionată”, se arată în proiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter