Social

UPDATE: Copaci doborâţi şi drumuri blocate în judeţul Cluj după ploile din ultimele zile - FOTO

În urma ploilor torențiale și a furtunilor din 25 și 26 mai, pe drumurile județene de pe raza județului Cluj, au fost semnalate mai multe situații de urgență determinate de afectarea părții carosabile care au dus, implicit, la blocarea traficului rutier.

UPDATE: Aproximativ 30 de gospodării din comuna clujeană Negreni au fost afectate de inundaţii, miercuri, în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore, iar mai multe subsoluri s-au umplut cu apă în municipiul Dej, pompierii fiind solicitaţi să intervină cu pompe.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că pompierii au fost solicitaţi să intervină cu autospeciale şi pompe pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri din municipiul Dej, precum şi din mai multe gospodării din comuna clujeană Negreni.


“Am fost solicitaţi să intervenim pentru a scoate apa din trei subsoluri situate în Dej, la unul dintre subsoluri proprietarul ne-a solicitat de mai multe ori, întrucât canalizarea nu a mai făcut faţă, iar subsolul său a fost inundat în mod repetat, apa măsurând aproximativ zece centimetri. Am fost solicitaţi şi la Negreni, acolo s-a intervenit cu o autospecială de la Huedin, tot pentru a scoate apa din subsoluri şi curţi”, a spus Biriş.

La rândul său, viceprimarul comunei Negreni, Vlad Daniel Nistor, a declarat că, în urma ploilor abundente din noaptea de marţi spre miercuri, zece case sunt inundate şi alte 20 de gospodării sunt afectate.


“De azi dimineaţă (miercuri - n.r.) de la ora 05.00 am intervenit cu motopompe să scoatem apa din case, am întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi am solicitat şi ajutorul pompierilor. Din fericire nu a fost viitură, dar apa s-a adunat din pânza freatică şi de la câteva pâraie umflate”, a spus Vlad Daniel Nistor.

Viceprimarul a adăugat că vremea este în continuare noroasă la Negreni şi plouă, autorităţiile fiind pregătite să intervină şi în cazul unei posibile viituri.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAADPP Cluj a intervenit cu echipe de muncitori și utilaje pentru degajarea părții carosabile de aluviuni, căderi de pietre și de material lemnos.


“Pe DJ 107S, între localitățile Gura Rîșca și Măguri Răcătău, s-a intervenit cu utilaje speciale pentru decolmatarea unui podeț. În urma intervenției, traficul rutier se desfășoară în condiții normale. De asemenea, pe DJ 107P, pe raza comunei Măguri Răcătău s-a degajat drumuri de material lemnos prăbușit pe carosabil. De asemenea, și în această zonă, traficul rutier se desfășoară în condiții normale”, au precizat reprezentanţii RAADPP Cluj.

Articol scris de Ana Caşu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter