Actualitate

Tablourile de 18 milioane de euro furate din Rotterdam au fost ARSE într-o sobă din Măcin

<p><strong>Cel puţin unul dintre cele şapte tablouri furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam a fost ars într-o sobă sărăcăcioasă din Măcin, județul Tulcea, în casa mamei lui Radu Dogaru, potrivit biroului de presă al DIICOT.

Reprezentanţi ai Biroului de presă al DIICOT au declarat că în urma expertizei cenuşii ridicate la percheziţii din locuinţa acesteia au fost găsite urme de la pictură şi alte indicii.  Probele ridicate la percheziţiile făcute în casa mamei lui Radu Dogaru au fost trimise recent la experţi.


Gabriela Neagu, de la Biroul de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a declarat că instituţia nu a primit până la această dată rezultatele expertizei cerute recent de către procurorii care fac urmărirea penală în dosarul privind furtul tablourilor din muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Neagu a precizat că probele au fost trimise laboratorului de specialitate din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României de mai puţin de o lună, iar expertiza nu avea cum să fie finalizată într-un timp atât de scurt.


Potrivit aceloraşi surse, nu se poate spune cu certitudine dacă urmele de vopsea găsite în cenuşă provin de la un tablou sau de la o ramă.

Potrivit Gabrielei Neagu, informaţia potrivit căreia expertiza ar fi fost finalizată şi rezultatul ei indică faptul că cel puţin un tablou din cele furate din Olanda ar fi fost arse în România este falsă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter