Sport

Ganea a fost demis, „U“ caută antrenor

Ionel Ganea a fost demis de la Universitatea Cluj și nu s-a prezentat la antrenamentul de luni, deși a amenințat că nu va renunța la echipă.

Ioan Mărginean, administratorul clubului, l-a notificat pe Ganea că nu mai este antrenorul echipei. Fostul internațional de pe banca „studenților“ nu dorește însă să plece de la echipă, motivând că are contract valabil până în 2015.

„Eu am un acord valabil şi n-am motive să plec. Să fie clar, avem restanţe de încasat, eu şi jucătorii, şi nu decide Mărginean cînd trebuie să plec de la club“, declara Ganea duminică. Tehnicianul a primit însă luni notificarea oficială că este demis și nu s-a prezentat la antrenametul de după-masă.


Deși în sezonul trecut a reușit să redreseze echipa și să o salveze de la retrogradare, Ganea nu a mai obținut rezultate bune în noua stagiune. Universitatea a obținut doar trei puncte în primele nouă etape, prin egaluri cu Ceahlăul, CFR și Săgeata Năvodari. Mai multe decât atât, „studenții“ au suferit două înfrângeri dureroase, 0-6 în deplasare cu Dinamo și 1-2 în Cupa României, în fața Ripensiei Timișoara, echipă din liga a 5-a!

În locul lui Ganea s-au vehiculat mai multe nume. Edi Iordănescu, fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu, a fost una dintre variante. Aceasta a căzut însă, deoarece ASA Târgu Mureș, echipa pe care acesta o pregătește în prezent, nu a dorit să renunțe la serviciile sale. Ilie Stan, ultima dată la FC Vaslui, a declarat că a avut o discuție cu Ioan Mărginean în urmă cu câteva săptămâni și că ar fi dispus să preia echipa.


„Un club de tradiţie precum Universitatea Cluj nu se refuză. Echipa este într-o situaţie complicată, dar nimic nu este pierdut“, a declarat Stan. â

Alte nume vehiculate sunt Adrian Falub și Costel Enache. Falub a pregătit Universitatea în perioada 2007-08. Acesta a reușit să promoveze echipa în Liga 1, însă a fost demis după un start ratat de campionat, fiind înlocuit cu Gigi Mulțescu.

abonare newsletter