Actualitate

Invitație la Operă, de Valentines Day!

Cei care nu s-au familiarizat până în acest moment cu opera, pot găsi acum o bună ocazie pentru a începe aventura descoperirii teatrului liric.

Cu ocazia zilei de 14 februarie, Opera Națională Română din Cluj-Napoca pune în scenă opereta „Orfeu în infern”, de Jaques Offenbach.

„Orfeu în infern”, de Jaques Offenbach, este o operetă de largă adresabilitate, extrem de comică, savuroasă, o producție care se recomandă drept un bun subiect de debut de spectator. Cu alte cuvinte, aceia care n-au avut până acum ocazia să participe la un spectacol al Operei, găsesc acum una dintre cele mai potrivite astfel de ocazii.


Distribuția spectacolului, care conține personaje insipirate din mitologia antică și reinterpretate astfel încât să servească construcției epice, ne aduce în scenă un Orfeu compozitor, însurat cu Euridice pe care de fapt n-o iubește și care, la rândul ei, încearcă să-l cucerească pe Aristeus, un păstor local care se dovedește a ascunde sub înfățișarea lui angelică pe nimeni altul decât Pluto, Zeul Infernului. Succesiunea de întâmplări îi poartă pe cei doi între Olimp și Hades, atent supravegheați de către Opinia Publică, personajul care urmărește vigilent faptele tuturor, ba chiar le și determină, așa cum în viața noastră reală se întâmplă să acceptăm să facem sau să nu facem anumite lucruri, doar de 1gura lumii”.

Idilele care se aprind și se sting la fel de repede dând tonul ritmului alert al operetei, dar și muzica de cabaret care le acompaniază, fac din acest spectacol un bun pretext pentru o reușită seară de Valentines Day.


Invitata specială a acestui spectacol este soprana Cristina Simionescu de la Opera Română din Iași.

Spectacolul este interpretat în limba franceză, cu textele vorbite în limba română.


Biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare nr. 14, telefon – 0264 592 466, deschisă între orele 11-17 și cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației, la caseria din holul Operei Naționale Romane Cluj-Napoca.

---casetă---


Distribuție

Cristian Mogoșan – Orfeu, violonist;


Cristina Simionescu – Euridice, soția lui;

Florin Pop – Pluto, Zeul Infernului, deghizat ca Aristeus, un cioban,

Cristian Hodrea – Jupiter, Regele Zeilor,

Anca Aluaș – Opinia publică:

Daniela Mureșan Chisbora – Diana, Zeița castității;

Ștefania Barz – Venus, Zeita frumuseții;

Daniela Tricu – Cupidon, Zeul Iubirii;

Corina Păstean – Minerva, Zeița înțelepciunii;

Elena Potopea – Junona, soția lui Jupiter;

Sergiu Coltan (invitat) – Mercur, mesagerul zeilor

Alexandra Hordoan – Morfeus, Zeul somnului

abonare newsletter