Sport

Simona Halep a primit titlul de maestru al sportului și trofeul național pentru sport

Jucătoarea de tenis Simona Halep, nr. 7 mondial de lunea viitoare, a primit carnetul de maestru emerit al sportului și Trofeul național pentru sport din partea ministrului Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul unui moment festiv la sediul MTS.

''E o mare sportivă a României, care dincolo de faptul că a dovedit de ce este în stare, aduce atât de multă bucurie României și prestigiu sportului românesc. Sunt foarte mândru de ceea ce a realizat Simona, suntem cu toții mândri. Cred că poate fi și este un model extraordinar pentru orice tânăr care vrea să devină un membru de seamă al societății în care trăim cu toții și pentru un stil de viață sănătos și frumos. Noi vrem să-i arătăm doar respectul și admirația pe care i-o purtăm'', a declarat Bănicioiu, citat de Agerpres.

Simona Halep, câștigătoare a 7 turnee WTA, ultimul la Doha pe 16 februarie, a spus că va juca mereu pentru România și va încerca să aducă bucurie românilor.

''Vreau să le mulțumesc tuturor celor din România care mă susțin întotdeauna. La Doha a fost un turneu deosebit pentru mine, pentru că au fost mulți români în tribune și m-au susținut foarte mult. Mă bucur că pot să aduc bucurii românilor, acestei țări, să aduc realizări, niște titluri foarte importante. Mă bucur că fac asta pentru sport, pentru tenis mai ales, care este foarte frumos. Mulțumesc tuturor și sper că mă veți susține și în continuare, chiar dacă vor fi niște momente mai grele sau mai bune'', a spus Halep.

Simona a precizat că are doar o inflamație la tendonul drept al lui Ahile și va reveni în circuitul WTA la Indian Wells, care începe pe 5 martie.


George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, i-a urat Simonei ''multă sănătate și același succes''.

Ministrul Bănicioiu a precizat că la propunerea FR de Tenis și după consultarea cu secretarul de stat Carmen Tocală i-a acordat jucătoarei titlul de maestru emerit al sportului. La acest titlu s-a adăugat Trofeul național pentru sport, o cupă impozantă. ''Este la fel de mare cât a fost performanța ei din ultima vreme și la fel de greu ca tot ceea ce ai realizat până acum'', a punctat ministrul.


 

abonare newsletter