Sport

Arrivederci, Mondial! FOTO

România și-a luat adio de la Campionatul Mondial din Canada, după ce a pierdut scor 1-2 în fața Italiei.

Partida s-a disputat pe Cluj Arena, sub privirile a peste 500 de spectatori.

Aflată pe locul patru în grupă, România era obligată să câștige în fața Italiei pentru a nu ieși din cărțile calificării la Campionatul Mondial din Canada. Tricolorele s-au văzut însă comasate în propria jumătate încă din startul partidei. Jucătoarele pregătite de fostul campion mondial, Antonio Cabrini, puteau deschide scorul la prima acțiune, însă lovitura de cap a lui Girelli a fost respinsă în bară cu un ultim efort de către Andreea Părăluță (‘5).


Mai incisive

Echipa națională a reușit să respire abia după primul sfert de oră. Cosmina Dușa a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat două adversare, dar a fost blocată în ultima instanță de portarul oaspeților (’17). Italia a dispărut complet din joc. Nemarcată în careu, Sinka a reluat cu capul direct în brațele lui Giuliani (’23). Giurgiu a fost și ea lipsită de șansă, după ce șutul său cu exteriorul s-a scurs puțin alături (’33).

Panico în apărare

Italiencele s-au apărat eroic și au așteptat un pas greșit al tricolorelor. Și a venit. Gabbiadini s-a distrat cu fundașii noștri, a pasat pentru Panico, care a îndeplinit doar o simplă formalitate (’35). Româncele nu au apucat să se dezmeticească și puteau încasa un nou gol, dar Girelli a nimerit din nou bara (’38). 0-1 la pauză!


Italiencele, mai norocoase

Repriza secundă a stat sub semnul echilibrului. A fost mai degrabă o luptă surdă la mijlocul terenului, însă acest joc i-a convenit de minune jucătoarelor din Cizmă. Sub privirile atente ale lui Răzvan Burleanu și Felice Piccolo, România s-a străduit să-și creeze ocazii la poarta adversă, dar italiencele au fost cele care au punctat, dintr-o fază care nu anunța nimic. Gabbiadini a marcat și a adus liniște în tabăra sa (’77).

Execuție magistrală a lui Vătafu

Rănită în orgoliu, România a încins finalul de meci. Ștefania Vătafu a executat impecabil o lovitură liberă de la 16 metri obținută de Cosmina Dușa (’80). Reușita le-a trezit la viață pe tricolore. Impulsionate de public, elevele lui Mirel Albon și Maria Delicoiu au luat cu asalt poarta adversă, însă Florentina Spânu nu a reușit să împingă balonul în plasă din doar câțiva metri (’89). S-a terminat 1-2, rezultat care o lasă pe România acasă. Tricolorele vor privi Mondialul din Canada din fața televizorului!


Următorul meci al României e programat în 7 mai, pe terenul Cehiei.

Echipele de start:

România: Părăluță – Oprea, Olar, Ficzay, Spânu – Sârghe, Iușan – Sinka (’63 Bărbos), Vătafu, Giurgiu (’73 Bănuță) – Dușa; Rezerve: Ganea, Gurz, Vasile, Șodincă, Nica


Italia: Giuliani – Bartoli (’65 Bissoli), Di Criscio, D’Adda, Manieri – Tuttino (’72 Rosucci) – Domenichetti, Girelli (’77 Bonansea), Cernola - Panico, Gabbiadini; Rezerve: Penzo, Linari, Brumana, Carissimi

Clasament Grupa 2

1.Spania       19p
2. Italia         13p
3. Cehia         4p
4. România    4p
5. Estonia      3p
6. Macedonia 0p

Ultimele Stiri
abonare newsletter