Sport

Trei miliarde de dolari au costat transferurile în această vară din Premier League

Premier League, campionatul Angliei, a dominat piaţa de transferuri în această vară, în timp ce valoarea totală a tranzacţiilor în Europa se ridică la peste trei miliarde de dolari, conform unui studiu publicat marţi.

Cele 20 de cluburi din Premier League au cheltuit circa 835 de milioane de lire sterline (1,38 miliarde de dolari, 1 miliard de euro), Manchester United fiind în frunte cu peste 150 de milioane de lire sterline investite, conform unui studiu al cabinetului Deloitte publicat luni noapte.
Totalul Premier League depăşeşte cu 200 de milioane de lire sterline recordul de anul trecut de 630 milioane de lire sterline.

Cluburile din prima ligă spaniolă au cheltuit peste 700 de milioane de dolari (530 milioane de euro), Real Madrid şi FC Barcelona fiind în frunte cu transferurile costisitoare ale lui James Rodriguez şi Luis Suarez.


Serie A italiană este pe locul trei, cu 450 de milioane de dolari (345 milioane de euro), campionatul Italiei fiind urmat de cel al Germaniei, unde s-au cheltuit 415 milioane de dolari (315 milioane de euro). Ligue 1, campionatul Franţei, ocupă locul cinci, cu 165 de milioane de dolari (125 milioane de euro).

Sistemul de reglementare a transferurilor din cadrul FIFA arată că 1.164 de jucători au fost transferaţi în cele cinci mari campionate europene în cursul perioadei de mercato de două luni. Aceste achiziţii de jucători reprezintă 85 la sută din valoarea totală a sumei cheltuită în principalele 26 de campionate europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter