Sport

Boxerul român Jo Jo Dan l-ar putea avea adversar pe Timothy Bradley

Promotorul pugilistului român Jo Jo Dan, Lou DiBella, s-a arătat decepționat că IBF l-a desemnat adversar pe canadianul Kevin Bizier pentru meciul eliminatoriu la centura mondială welter și este deschis unor variante mai interesante pentru boxerul român.

Ionuț Dan Ion, în vârstă de 33 ani, cunoscut sub numele de Jo Jo Dan, care are la activ 33 victorii și 2 înfrângeri în palmares, l-a bătut la puncte, cu o decizie la limită, pe canadianul Kevin Bizier, într-un meci disputat 20 noiembrie 2013. Următorul său adversar, în meci eliminatoriu pentru titlul IBF la categoria welter, programat pe 6 decembrie, trebuia să fie italianul Leonard Bundu, care a acceptat însă un meci cu campionul mondial Kell Brook. „Nu mă gândeam la un alt meci cu Bizier pe termen scurt, ca să fiu sincer, pentru că el (n.r. Jo Jo Dan) a câștigat de manieră clară, după părerea mea, primul meci. Avem pur și simplu alte proiecte mai interesante și nu se pune problema să se măsoare cu un adversar mai slab clasat decât el. Ne-am pus toate energiile într-un meci eliminatoriu cu Leonard Bundu și nu pentru un meci revanșă cu Bizier. Și nimic altceva. Acest deznodământ este un pic frustrant pentru noi, dar Bundu a făcut ce era mai bine pentru cariera lui și trebuie să respectăm decizia lui”, a declarat promotorul românului, nr.2 în ierarhia IBF, în timp ce Bizier este nr. 6.

IBF le-a oferit șansa lui Devon Alexander și Timothy Bradley, locurile 3 și respectiv 4 la semimjilocie, pentru un meci eliminatoriu cu Jo Jo Dan. Alexander este însă accidentat, iar Bradley avea deja aranjat un meci.


Chiar dacă nu dorește acest meci revanșă, DiBella se va așeza la masa negocierilor cu promotorul lui Bizier, Yvon Michel, și cel mai probabil lupta va avea loc pe 19 decembrie la Quebec, iar cei trei arbitri vor proveni toți din SUA.

Etichete: box jo jo dan
abonare newsletter