Sport

„Stejarii” au cedat la Krasnodar în fața Rusiei

Reprezentativa României a fost învinsă de formația Rusiei cu scorul de 16-13 (3-10), la Krasnodar, în etapa a treia a competiției Rugby Europe Championship, fosta Cupă Europeană a Națiunilor.

„Stejarii” au pierdut primul lor meci din 2015, după succesele cu Portugalia (37-10 în deplasare) și cu Spania (29-8, la Cluj). Rusia fusese învinsă de Spania cu 43-20, iar apoi a dispus de Germania cu 46-22, ambele în deplasare.

„Stejarii” au obținut, totuși, un punct bonus defensiv din acest eșec în fața Rusiei.


Din lotul României au lipsit o serie de piese de bază, precum Cătălin Fercu, Florin Vlaicu, Mihai Macovei sau Andrei Ursache.

Precedentul duel dintre cele două echipe a avut loc anul trecut, la București, în IRB Nations Cup, România învingând cu 20-18. La ultimul meci jucat de „stejari” în Rusia, anul trecut, echipa noastră a învins cu 34-3, la Nebug, în Cupa Europeană a Națiunilor. Românii au jucat 15 partide cu URSS/CSI, bilanțul fiind de 12 victorii și trei înfrângeri. În fața Rusiei, România a obținut 12 victorii, un meci s-a terminat la egalitate, iar „urșii” au obținut șase victorii, în 19 confruntări (inclusiv cea de sâmbătă).


În clasament, înaintea meciurilor Spania - Georgia și Portugalia - Germania, în clasament, pe primul loc se află România, cu 11 puncte, urmată de Georgia, 9 p, Rusia, 9 p, Spania, 5 p, Portugalia, 1 p, Germania, 0 p.

România va disputa următorul joc pe 14 martie, în deplasare, cu Germania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter