Sport

Cluj-Napoca, capitala Aikidoului mondial

Timp de trei zile Cluj-Napoca a fost gazda unui important seminar internațional de aikido aikikai.

Peste 250 de aikidoka din România, precum și din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Germania, Japonia, Peru, Spania, Italia și Grecia, au fost prezenți weekendul trecut la seminarul internațional organizat de Fundația Română de Aikido Aikikai.

În cadrul evenimentului, desfășurat în sala Musubi Dojo din Cluj-Napoca, au avut loc două sesiuni de antrenament yudansha, pentru centurile negre, o sesiune de examinare yudansha (centuri negre - România, Republica Moldova și Bulgaria) și cinci sesiuni de antrenament general, centuri negre, centuri maro și centuri albe.


La acest eveniment, invitat special a fost Hombu Dojo Shihan Yukimitsu Kobayashi, deținător al centurii negre cu șapte Dani Aikido Aikikai.

Cu ocazia acestui seminar, au fost oferite și diplomele pentru examinările de 1, 2 și 3 dani, centura neagră, care au avut loc în luna decembrie, și au fost înmânate diplomele de gradație 5 Dan Aikido Aikikai, semnate de Doshu, cel care are cea mai înaltă poziție în Aikido-ul mondial.
„Un seminar de Aikido înseamnă o întâlnire a celor care practică Aikido sau care vor să practice stilul acesta, aikikai, sub îndrumarea unui maestru. Scopul nu este să aducem cât mai mulți sensei ci să aducem constant, de exemplu, Yukimitsu Kobayashi vine în fiecare an în România în luna martie. Noi am avut examinările de centură neagră de 1, 2 și 3 dani în luna decembrie și acum, într-un cadru festiv le-am oferit”, a declarat Irina Gașpar, responsabil relații publice și comunicare în cadrul Fundației Române de Aikido Aikikai, pentru Monitorul de Cluj.


Invitații din Japonia au vizitat în aceste zile și câteva dintre punctele turistice importante din România.
„Maestrul Kobayashi și ceilalti participanți din alte țări au vizitat obiective turistice din Cluj și din Transilvania, fiind fascinați în mod deosebit de povestea și sălașul lui Dracula de la Tihuța. De câte ori sosesc în România, așteaptă cu nerăbdare să mai descopere câte ceva din țara noastră”, a afirmat președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, Dorin Marchiș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter