Sport

Patru cluburi din Cluj au obținut peste 90 de medalii la Cupa Dojokan din Aiud

Județul Cluj a fost reprezentat weekend-ul trecut de patru cluburi de karate la Cupa Dojokan, organizat la Aiud, unde au obținut peste 90 de medalii de aur, argint și bronz.

În perioada 18-19 aprilie Clubul sportiv Dojokan Activ Aiud, în colaborare cu Federația Română de Karate WKC, a reunit la Aiud 414 sportivi ai federației de specialitate pentru a XVII-a ediție a Cupei Dojokan.
 
Clubul Sportiv Samurai Turda a participat cu un lot format din 11 sportivi: Luca Denis, Doda Antonia, Lazăr Ariana, Moraru Andreea, Chira Karina, Bărbat Bianca, Baldoghi Laura, Urcan Diana, Rotaru Cosmin, Sicoe Andrei și Suciu Dan.

Clubul turdean a reușit să cucerească două medalii de aur și patru medalii de bronz. Medalii de aur au obținut Lazăr Ariana la kata 11-12 ani și Urcan Diana la kata 15-17 ani, Moraru Andreea a obținut o medalie de bronz la categoria kata 11-12 ani, iar Bărbat Bianca, Sicoe Andrei și Rotaru Cosmin au obținut medalii de bronz la categoriile kata 15-17 ani.


„Deși rezultatele nu sunt unele excepționale la prima vedere, ceea ce ne-am propus noi la începutul acestui an și anume urcarea pe podium la Campionatele Naționale și la Campionatul European, se va concretiza. Sportivii au trecut printr-o perioadă mai lungă de pregătire fizică și forță, iar din perioada imediat următoare vor trece la pregătirea specifică a karate-ului și a kata-urilor. A fost o perioadă grea și sper să fie și benefică”, a declarat antrenorul Paul Cățănaș.

Alte cluburi din Cluj care au obținut rezultate la acest concurs sunt:
CS Politehnica Cluj-Napoca - 18 medalii de aur, 15 medalii de argint și 18 medalii de bronz, ocupând și locul 1 la nivel de club, CS Hayashi Activ Florești - 6 medalii de aur, 7 medalii de argint și 14 medalii de bronz, ocupând locul 5 la nivel de club și CS Budokan Ryu Dej - 3 medalii de aur, 2 medalii de argint și 7 medalii de bronz, ocupând locul 14 la nivel de club.

abonare newsletter