Sport

Românii au șansa de reprezenta țara la Campionatul Mondial de MMA

Luptătorii MMA din întreaga țară primesc în acest week-end o nouă șansă de a reprezinta România la Campionatul Mondial de MMA. ”Cupa Transilvania de MMA” este organizată sub aripa Federației Internaționale de MMA.

Sâmbătă,  25 aprilie, de la ora 11:00, va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ”Cupa Transilvaniei de MMA”, al V-lea Campionat de MMA Amator organizat în România sub egida IMMAF și primul campionat de MMA amatori sub această egidă organizat în zona Transilvaniei. Evenimentul reprezintă penultima etapa de calificare pentru Campionatul Mondial de MMA, primele două fiind desfășurate în 2014 prin Cupa Moldovei de MMA și Cupa Munteniei de MMA.

Cupa este organizată de către Clubul Sportiv ”MMA Transilvania” Cluj-Napoca și Clubul Sportiv ”AGON” București și are ca scop în primul rând selectarea celor mai buni sportivi de MMA din zonă pentru campionatele internaționale ce vor urma în perioada următoare.


Miza participării la aceste etape este asigurarea pachetului de participare la Campionatul Mondial de MMA, în funcție de punctajul obținut de sportiv și în măsura fondurilor adunate din sponsorizări.

Evenimentul reprezintă penultima etapă de calificare pentru Campionatul Mondial de MMA, primele două au avut loc în 2014, miza participării la aceste etape fiind asigurarea pachetului de participare la Campionatul Mondial de MMA  în funcție de punctajul obținut de sportiv și în măsura fondurilor adunate din sponsorizări.


Cupa Transilvaniei are și un caracter oficial, fiind inclusă în calendarul competițional depus la Ministerul Tineretului și Sportului, la dosarul de recunoaștere a practicării ramurii de sport MMA în România.

De asemenea, duminică 26 aprilie, tot în Cluj-Napoca, de la ora 10:00 până la ora 17:00, va avea loc un seminar de arbitraj pentru MMA, condus de către arbitrul internațional Mihail Mihailovici.


Anul acesta, Campionatul Mondial de MMA va avea loc pentru a doua oară consecutiv în Las Vegas, Nevada (SUA),  în perioada 6-11 iulie și este organizat de Federația Internaționala de Arte Marțiale Mixte (IMMAF) în parteneriat Ultimate Fighting Championship (UFC).

UFC Fight Week este perioada în care are loc cel mai mare festival de arte marțiale mixte din lume, pe durata a cinci zile pline de activități sportive care vor continua UFC Fan Expo, o expoziție  care a strâns anul trecut peste 30 000 de fani de MMA din întreaga lume. Finalele Campionatului Mondial de MMA vor avea loc în aceiași zi cu cel mai mediatizat meci profesionist de MMA de până acum, Aldo vs. McGregor din cadrul UFC 189 care va avea loc pe 11 iulie în mijlocul MGM Grand Garden Arena.


„Sperăm să reușim să trimitem și anul acesta o echipă la fel de mare ca și cea de anul trecut când am participat cu un lot de șapte sportivi, doi antrenori și un arbitru internațional”, a declarat George Stanciu, coordonator RMMAF.

Despre MMA


MMA-ul este un sport modern, cu cea mai mare creștere în popularitate, care-și are rădăcinile în pankration-ul primelor olimpiade din Grecia Antica. Nucleul MMA constă în box, precum și kick boxing și muaythai (thai boxing), lupte (wrestling) (libere sau greco-romane), grappling (jiu-jitsu brazilian) și judo.

abonare newsletter